Tilaa
Testit

Esittelyssä Princess R35 – Varmaa luksusta

Ylellinen, italialaista tyylikkyyttä huokuva brittivene sisältää edistyksellistä foili­tekniikkaa, joka hieman yllättäen on peräisin purjehduksen ja formula-autojen maailmasta.

10.02.2021

Tekstiari inkinen

Kuvatmarkus pentikäinen

Kenelle: Henkilölle, joka nauttii veneilystä ja janoaa vauhdikkaita, merellisiä elämyksiä. Hän on myös sinut pienen ylellisyyden keskellä.


Jo Helsingin Uiva -näyttelyssä Princess R35 kiinnitti huomiota värillään. Ice Blue Metallicia ei suomalaisveneissä usein näe. Lukemattomissa sinisen sävyissä meren sinen kanssa kilpaileva väri on lähes tyrmäävä. Sille voivat vetää vertoja ainoastaan Signal Red Metallic tai Bright Silver Metallic, valittavia värejä kukin.

Kauniisti muotoiltuja yksityiskohtia riittää. Siitä on pitänyt huolen Pininfarinan muotoilutoimisto. Veneen monet varusteet ja helat ovat tehty juuri tähän veneeseen. Niitä ei ole valittu venetarvikeluettelosta. Italialaisuus huokuu linjoista.

Astuminen veneeseen on esteettinen elämys. Perän loivasti nousevat pinnat ja tasot ovat Esthec Platinumia, joka on kengän alla pitävä ja jalan alla viileä auringossakin.

Pääasiallinen kulkutie perästä avotilaan vie peräkannen yli ja U-muotoisen sohvan keskellä olevia portaita avotilaan. Sivukannet ovat kapeat.

Kahdella 17 tuuman Volvo Garmin -kosketusnäytöllä hallitaan lähes kaikkea veneen tekniikkaa, ja sitä riittää. Elottomat näytöt ovat kuin mistä tahansa hieman suuremmasta veneestä, mutta virta-avaimen kääntö valaisee ruudut ja tutut symbolit tulevat esiin. Yhdelle ruudulle voidaan ottaa navigointikartta, ja varustelusta riippuen myös tutkakuva sen päälle sillä aikaa, kun toinen ruutu näyttää moottoridataa.

Moottoreiksi on tarjolla vain Volvo Pentan V8-bensiinimoottorit. Moottorit on tasapainon vuoksi tuotu reilusti eteen ja yhdistetty vetolaitteisiin hiilikuituakselilla.
R35 ei ole erityisen taloudellinen ajettava, mutta jos veneeseen on varaa, on varaa myös bensalaskuihin. Taloudellisin nopeus on 23–24 solmua ja kulutus runsaat 60 litraa tunnissa. Huippunopeudella bensaa menee yli 200 litraa tunnissa.

Lue esittely kokonaisuudessaan Kipparista 2/2021.

 

Lue myös nämä

X