Tilaa
Testit

Esittelyssä Terhi 390 – Ikisuosikin seuraaja

Tuhannet mökkirannat valloittanut Terhi siirtyy sähköisemmän veneilyn aikaan fiksusti uudistettuna. Näppäriä yksityiskohtia on paljon, ja ne todistivat ainakin ensikokeilussa toimivuutensa.

15.07.2023

Tekstija kuvat Timo Sarkkinen

KuvatTekninen avustus Marko Lysmä

Kenelle: Suojaisten vesien mökkiläiselle, joka nauttii soutamisesta ja vähä-äänisestä moottoriajosta muutaman solmun nopeudella.


Yli neljänkymmenen vuoden ikä on melkoinen saavutus venemallille. Suomessa elettiin vielä Kekkosen aikaa, kun Terhi 385 tuli tuotantoon vuonna 1981. Tuskinpa kukaan saattoi silloin aavistaa, että samaa mallinumeroa kantavaa soutuvenettä leivottaisiin Rymättylän tehtaalla peräti kevääseen 2022 asti.

Tottahan vene koki matkansa varrella uudistuksia, muttei mitään mullistavaa. Runkomuodoltaan se on ollut aina samanlainen, tasaperäinen, kölillinen soutuvene. Ja valmistusmateriaalina on käytetty kaikki vuodet ABS-muovia, johon Terhi siirtyi soutuveneissään jo 1970-luvulla.

Vaikka ABS-muovin kestävyydestä on kertynyt vuosikymmenten mittaan vaihtelevia kokemuksia, tunnetun valmistajan tuote on ollut monille helppo ja varma valinta mökkirantaan. Lukemattomia näköhavaintoja järvillä ja merellä tukevat valmistajan tilastot, joiden mukaan 385-mallia tehtiin yli 40 000 kappaletta.

Lue kaikki

MOOTTORI­VENEISTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X