Testit

Boston Whaler 285 Conquest

On oikeastaan vaikeaa kuvailla, miltä tuntuu, kun ei tunnu miltään. Normaalisäässä Boston Whaler 285 Conquest nimittäin etenee eleettömän tasaisesti, yllätyksettömästi ja pehmeästi. Jos taas paha keli yllättää, sinne lähtee todennäköisesti mieluiten samaisella veneellä. Tuolloin siinä toki jo tuntuu, mutta vähemmän ikävältä kuin monessa muussa veneessä. Jonkun mielestä jopa mukavalta.

16.07.2015

TekstiVesa Leppä

KuvatKari Hautala

Boston Whalerin nimellä on kova kaiku veneilypiireissä, eikä tietysti syyttä, sillä vene on maineensa ominaisuuksillaan ansainnut.

Olemme ajaneet Kipparissa Boston Whalereita muutaman vuoden välein – uutuuksia kun ei tehtaalta ole kovin usein Suomeen asti tullut. Joka kerta on ollut todettava, että vene on maineensa veroinen. Jyhkeä rakenne, tarkoituksenmukainen suunnittelu, toimivat yksityiskohdat ja loistavat ajo-ominaisuudet tekevät siitä edelleen legendansa puolustajan.

Samaa on sanottava uudesta Boston Whaler 285 Conquestista, joka esiteltiin Suomessa ensimmäisen kerran viime elokuun Uivassa venenäyttelyssä.

Samalla myyjä saattoi olla hieman ylpeä tuotteestaan, sillä kyseiseen yksilöön oli tehty Suomen oloihin haluttu umpikajuutta takaseinineen. Niin siitä muodostui todellinen huonon sään yhteys- tai kalavene tai vaikkapa molemmat.

Lue kaikki

MOOTTORI­VENEISTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X