Tilaa
Testit

Kalamiehille suunnattu Faster 560 T-Top, 525 SC ja CC

Kun muut alumiinivenevalmistajat laajentavat mallistoaan, Faster keskittyy kolmeen runkoon, joista tosin saadaan useampia variaatioita. Uusimpia malleja ovat 525 SC ja CC sekä 560 T-Top.

04.12.2012

Tekstivesa leppä

Kuvatjuha virtanen

Uusin tulokas mallistossa on 525, josta on saatavana kaksi erilaista versioita. SC-mallissa on kaksi pulpettia veneen laidoilla ja kulku veneessä tapahtuu pulpettien välistä. Kummankin pulpetin takana on erillinen istuin, joten tuulilasin takana on tilaa noin viidelle henkilölle.

CC-malli on tietysti keskipulpetillinen versio 525:stä. Siinä laajan pulpetin takana on kaksi erillistä kuppi-istuinta ja niiden lisäksi vielä takana penkki muille matkustajille.

Molempien tehosuositus on 50-75 hevosvoimaa.

Suurimmasta Fasterista lähinnä kalamiesten käyttöön suunnitellussa T-Topissa pulpettia on siirretty lähemmäs keulaa. Pulpetin katteena on teräsputkesta tehty kehikko, johon on pingotettu kuomukangas. Peräpenkki on muokattavissa erilaisten tarpeiden mukaan.

Tukevasta rosteriputkesta tehty hieman kotikutoisen näköinen jykevä T-Top suojaa paahtavalta auringolta, mutta ei sateelta. Siihen voidaan kiinnittää paljon apuvälineitä, valonheittimiä, vapatelineitä, kaiuttimia jne, mutta lyhyemmän aikuisen voi olla vaikea käyttää sen yläreunaan sijoitettuja laitteita.

Enemmän keulaan siirtyneen painopisteen vuoksi konetta saa trimmata paljon. Lisämatkustajat takana tai suurempi moottori muuttaisivat painojakautumaa parempaan päin.

Lue esittely kokonaisuudessaan Kipparista 12/2012

Faster 525 CC

Faster 525 SC

Faster 560 T-Top.

Lue myös nämä

X