Tilaa
Testit

Kalastajan tyylivene Wellcraft 182 Fisherman

Legendaarisen venemerkin pääpaino on nykyään kalastusveneissä. Näköä ja makua on silti entisaikain malliin.

14.06.2018

TekstiKarel Kakko

KuvatAnton Reenpää/Otavamedia

Wellcraftin nimeen on aina liitetty keskivertojenkkiveneitä enemmän glamouria ja rohkeutta.

Wellcraft Scarabin (esitelty Kipparissa 5/1989) näkyvä rooli 80-luvun kulttisarja Miami Vicessä ei ainakaan himmentänyt nousukkaan merkin julkisuuden kuvaa. Sittemmin moni asia on kuitenkin muuttunut. Scarab on eriytetty omaksi tuotemerkikseen ja veistämön omistussuhteet päätyivät vaiherikkaiden konkurssien kautta osaksi ranskalaista Groupe Beneteauta. Samaiseen konserniin liittyi samalla myös toinen jenkkivenemerkki, Glastron.

Uuden omistajan hoteissa koko mallisto on pistetty viimeisen kolmen vuoden aikana käytännössä kokonaan uusiksi. Mallistossa on kaiken kaikkiaan yhdeksän venemallia, joista yksi on isompi kajuutallinen walk-around, kalavene sekin, kaksi järvikalastukseen tarkoitettua mallia, sekä tässä esitelty 182 Fisherman.

Perä muuntautuu käännettävillä selkänojilla joko kalastusalueeksi tai matkustamoksi kahdelle.

Kokoistaan ”isompi”

Jenkkien rannikkovesille tarkoitetut keskipulpettiveneet ovat tilavia ja vakaita, eikä pikkuruinen ”Wellu” tee tähän poikkeusta. Itse asiassa on vaikea kuvitella kyseessä olevan viiden ja puolen metrin mittainen avovene. Keskipulpetillakin on mittaa niin paljon, että sen sisään mahtuu kemiallinen wc.

Matkustajille ei kummoisia mukavuuksia saatikka paikkoja ole, vaikka henkilöluku on peräti kahdeksan. Perän kaksi klaffipenkkiä riittävät viihtyvyyden kannalta lyhyille taipaleille, kookas etutuhto tyynyineen on mukava niin kauan kuin vauhtia on vähän ja sää on kaunis. 

Lue koko esittely Kipparista 6/2018

Esittelyveneen Yamaha F150 antoi noin 40 solmun huippunopeuden.

 

Lue myös nämä

X