Tilaa
Jutut

Kauden 2021 uutuusveneet houkuttelevat – Venevalikoima kasvaa

Uusia erikokoisia ja erikoisia venemalleja on tarjolla mökkirannan laiturista aina pääkaupungin hienoimpiin laitureihin.

14.02.2021

Tekstijuha virtanen

KuvatKIPPARIN ARKISTO JA VALMISTAJAT

Kokosimme muutamia tämän kauden uusia veneitä yhteen. Osa näistä veneistä on jo ehditty ennen jäiden tuloa koeajaakin ja testien tuloksia löydätte Kipparin sivuilta.

Eikä tässä kaikki! Kevään ja kesän mittaan luvassa on lisää esittelyjä, sillä uutuusmallien määrä on paljon tätä katsaustakin laajempi.


Ensimmäinen X-Power moottorivene

Tanskalainen X-Yachts tunnetaan purjeveneistään. Nyt veistämö on ottanut valikoimaansa myös moottoriveneet.

Vuosi sitten X-Yachts osti Gotlannissa toimivan HOC-veistämön. Yhteistyön ensimmäinen hedelmä on X-Power 33C.

Yrityskaupan takia uusi vene on pitkälle sama kuin HOC 33 Cruiser.

Iso avovene soveltuu päiväretkeilyyn ja on varustettu muhkealla keulakajuutalla, väljällä matkustamolla ja ohjaamolla, jossa hyödynnetään monipuolisesti elektroniikkaa.

Runkona on syvä, porrastettu Petestep-pohja. Toisin kuin HOCissa, on moottori vaihtunut Volvo Pentasta Yanmariin. Samalla on tehovalikoima laajentunut. Moottorit löytyvät 320-370 hv teholuokista.

X-Power 33C on pituudeltaan 10,20 metriä ja sen leveys on 3,10 metriä. Vene painaa 4 000 kiloa. CE-luokka on C, kahdeksalla henkilöllä liikuttaessa.

X-Yachts

X-Power 33C -veneet valmistetaan Gotlannissa.


Bustereita seikkailijoille ja yrittäjille

Busterin lippulaivaa Phantom Cabinia on uudistettu ja näyttävä yhteysvene saa rinnalleen Cabin Adventure -version. Se soveltuu kuljettajan lisäksi 11 matkustajan kuljettamiseen. Perusmallin sohvaryhmä pöytineen on korvattu kolmella penkkirivillä ja kuljettajan takana keittiömodulin tilalla on uusi leveä istuin, jonka voi taittaa seinää vasten.

Suurin uudistus on wc-koppi veneen hytissä. Se on jatkossa vakiovaruste Phantomeissa.

Sisätiloissa on uudet verhoilumateriaalit. Istuimet ja seinäverhoilu ovat tumman harmaat.

Phantomien vakiovarustus on kattava. Siihen kuuluvat mm. 16-tuuman Q-älynäyttö, Navionics-veneilykartat, lämmitin, sähköhydraulinen ohjaustehostin, kaiku ja ajonestolaite.

Malliston pienemmässä päässä vuosimallin 2021 Buster X on 5,35 metriä pitkä avovene seitsemälle hengelle. Rungon paino on 480 kiloa ja Yamaha F70 AETL -moottorin kanssa kokonaispaino jää 600 kiloon. Sillä retkeillään, kalastetaan ja viedään kesämökille ihmisiä tai rakennustarvikkeita.

Veneen esittelyn voi lukea Kipparista 11/2020.

Buster

 


Konstailematon Kala-Kaveri 475

Tälle vuodelle uudistettu Kala-Kaveri on pelkistetty mökkiläisten ja kalastajien 4,77 metriä pitkä perusvene.

Puoliliukuvan piirteitä omaava Kala-Kaveri 475 on suunniteltu pienille tehoille. Moottorisuositus on 515 hevosvoimaa.

Suurimmalla moottorilla kapearunkoisen, vain 1,56 metriä leveän veneen vauhti hipoo 20 solmua.

Kala-Kaveri esiteltiin jo Kipparin numerossa 12/2020.

Suvi-veneet


Flipper 900 DC kohti uusia vesiä

Ensimmäinen kokonaan uuden sukupolven Flipper on 900 DC, jonka suunnittelusta on vastannut norjalainen suunnittelutoimisto. DC-malli on täysin uusi vene runkoa myöten (testi Kippari 1/2021).

Testissä Flipper sai aplodit muun muassa ajettavuudestaan ja käsiteltävyydestään, johon mukavan lisän antoivat kaksi Mercuryn 300 hevosvoiman isoa perämoottoria.

Flipper Boats


Suosikkiluokan Silver Puma BRz

Silverin lasikuiturunkoisten veneiden mallisto täydentyy uudella bow riderilla. Puma BR on hiukan alle kuusimetrinen ja se on Z-sarjan veneistä pienin.

Veneen leveys on 2,16 metriä ja siihen on saatu mahtumaan tilat jopa seitsemälle henkilölle.

Puman kuivapaino on noin 750 kiloa. Veneen saa varustettua 80115 hevosvoiman perämoottorilla.

Silver Boats


Ensimmäinen Galeon perämoottorein

Amerikkalaisille markkinoille alunperin mietitty Galeonin uusin huvivene on 325 GTO. Se on tiukasti amerikkalaisen Marine Max -ketjun toiveista tehty. Jenkkityyliin sisämoottorit on korvattu kahdella isolla perämoottorilla ja siten vene on ensimmäinen Galeon-merkin alle tuleva perämoottorivene. Aikaisemmin on toki ollut pienempiä Galia-brandin versioita, mutta ei Galeonia.

325 GTO tulee markkinoille Mercury Veradojen kanssa. Tarjolla on 2 x 300 hv, 2 x 350 hv tai 2 x 400 hv moottorit ja aina valkoisena.

Tässäkin mallissa on Galeonin innovaatioita, kuten vasemman kyljen avattava terassi vakiona. Veneen saa eri sisustusvaihtoehdoilla ja monilla eri lisävarusteilla.

Se toimii myös pienen perheen retkiveneenä. Vuoteet on neljälle.

Nordec Nautic


Kalaan ja mökille Suvi 47 Duo Fisher

Lähes viisimetrinen Suvi 47 Duo Fisher on idealtaan samanlainen kuin aiemmat Fisherit Suvin mallistossa, eli peräpenkin reunapalat ovat irrotettavissa niin, että takakulmiin pääsee esteittä.

Keulassa on avoin köysilokero, joka helpottaa myös keulasähkömoottorin asennusta. Putket menee valmiina keulaan. Uutuutena on myös konsolin laaja pystypaneeli, johon saa karttaplotterin.

Suvi-veneet


Finnmasterin musta mallisto

Finnmaster Boats Oy tuo veneisiinsä kaudelle 2021 uutta ilmettä Husky Black Edition -mallistollaan. Uudet veneet on varusteltu monipuolisella vakiovarustepaketilla.

Vakiona uutuusveneissä on muun muassa SmartDeck-turkkimateriaali ja penkeissä on joustojalat lisäämässä mukavuutta kovassa kelissä.

Pulpettien tummilla pinnoilla vähennetään auringon heijastuksia. Kokonaisuutta täydentävät mustat kaiteet, pollarit ja vesihiihtokaari.

Mallistoon tulee myös kattavasti lisävarusteita vetouisteluun ja heittokalastukseen.

Finnmaster


Highfieldin uusi maihinnousu

YachtsAgent on purjeveneiden maahantuoja ja charter-palvelujen tarjoaja. Nyt helsinkäisyritys on myös uusi Highfieldin alumiinirunkoisten ribbien maahantuoja Suomessa.

Malleja on 2-metrisistä apuveneistä aina lähes yhdeksän metrin mittaisiin Offshore RIB -veneisiin.

Perinteisten kovaan käyttöön suunniteltujen Patrol-veneiden rinnalle on rakennettu Sport-mallisto, joka on tämän vuoden uutuus Suomessa. Niitä on tarjolla eri tarpeisiin 38 metrin luokissa.

Suomessa veneet varustetaan Mercuryn moottorein.

Yachtsagent


Uusi Yamarin Cross 75 BR

Yamarin Cross -malliston ensi vuoden lippulaiva on 75 BR. Kyseessä ei ole pelkkä edellisen huippumallin kasvojenkohotus, vaan käytännössä kokonaan uusi malli.

Vene on 7,37 metriä pitkä ja painaa vain noin 1 350 kiloa. Henkilöluku on yhdeksän. Cross 75 BR:n moottorisuositus on 225 – 300 hevosvoimaa.

Uutuuden ohjaamossa on Qwide-infotainment -näyttö, johon kuuluu kosketusnäyttöjen kautta käytettävät merikartat, moottorin trimmit, viihdetoiminnot sekä mahdollisuus ohjata muun muassa veneen sähkölaitteita.

Muu varustus sisältää muun muassa trimmitasot joystick-ohjauksella sekä tuulilasinpyyhminet kummallakin puolella.

Vene esitellään Kipparissa 3/2021.

Yamarin Cross


Brabus 900 nostaa luksusvenetasoa

Brabus Shadow 900 XC Cross Cabin nostaa luksusveneiden tason jo Ultra-luokkaan – ainakin valmistajansa mukaan. Lähes 12 metriä pitkä vene on huippuvarusteltu ja sitä vauhdittaa kaksi 450 hevosvoiman Racing Mercury Marinen 4.6-litran V8 Veradoa yli 55 solmun nopeuksiin.

Veneestä on tarjolla myös rajoitettu erä mustalla rungolla tehtyjä veneitä.

Brabus


Täysin uusi Sargo 28

Sargon uutuus tälle keväälle on uusi Sargo 28. Konseptiltaan vene on tuttua Sargoa, ja helppo tunnistaa, mutta monia yksityiskohtia on hiottu aiempaa toimivimmiksi.

Uudella tekniikalla on haettu turvallisuutta ja taloudellisuutta. Esimerkiksi sisätilojen valaisimet ovat ledejä, joiden paloturvallisuus on parempi ja virrankulutus pienempi kuin perinteisillä valaisimilla.

Kahdessa makuukajuutassa on vuodepaikkoja neljälle. Matkustamon sivulasit on sävytetty matkustajien häikäistymisen vähentämiseksi. Tuulilasi sen sijaan on sävyttämättä, jotta näkyvyys huonoissa olosuhteissa ja esimerkiksi pimeäajossa olisi mahdollisimman hyvä.

Mallisarjan toiseksi pienin vene on 9,20 m pitkä ja 2,99 m leveä. Noin 4400 kiloa painavaa venettä vauhdittaa 270400 hv moottori.

Sargo Boats


Axopar 22 avomallina

Ajajansa veneeksi kehuttu Axopar 22 Spyder on nykyaikainen avovene, jonka sisätilojen muunneltavuus tekee siitä mielenkiintoisen. Avotilan takaosan istuinjärjestelyn voi valita pääasiallisen käyttötarkoituksen mukaan. Oheisessa havainnekuvassa on versio, jonka takaosassa on U-sohva.

Runko on nykyaikaisella terävällä keulalla muotoiltu kaksiportainen, 20 asteen V-pohja ja tehosuositus on 115200 hevosvoimaa.

Vene on 7,20 m pitkä ja 2,23 m leveä. Se painaa noin 1200 kiloa.

Axopar


 

Lue myös nämä

X