Tilaa
Testit

Käytettyä ajamassa: Jenkkibuumin suomisatoa – Yamarin 750 Big Ride

Yamarin 750 Big Ride tuli markkinoille 1990-luvun laman kynnyksellä silloisten jenkkiretkiveneiden haastajana. Otimme koeajoon mallisarjan viimeisiin kuuluneen yksilön.

23.11.2020

Tekstitimo sarkkinen karel kakko

Kuvattimo sarkkinen

Kenelle: Alkuperäisasussaan ilman kovaa kattoa midcabin-ehdokas pienelle perheelle, joille "alakerran" kaksi nukkumatilaa ovat merkittävä etu.


Ohjaamoltaan avoimet midcabin-veneet nousivat suomalaisten suosioon 1980-luvun lopulla, kun messuille ja jopa postimyyntikuvastoihin ilmestyi hämmästyttävillä hintalapuilla varustettuja jenkkivenemalleja.

Vaikka kotimaiset veistämöt eivät halunneet apinoida parjattuja ja hinnalla kilpailevia tuontiveneitä, 750 Big Ride oli selvästi tehty vastaamaan niiden rynnäkköön. Big Ridessa oli myös jenkkiveneistä tuttu voimanlähde, sisäperämoottori.

Niin 750 Big Riden kuin umpihytillisen sisarmalli Big Gamen kohtalona oli tulla markkinoille silloisen laman kynnyksellä, jolloin retki- ja matkaveneiden kysyntä alkoi rajusti hiipua. Molemmat mallit olivat tuotannossa vain kolme täyttä kautta, viimeiset yksilöt valmistuivat 1993.

Lue kaikki

MOOTTORI­VENEISTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X