Tilaa
Testit

Käytettyä ajamassa: Valiant DR 570 – Joka kelin kulkupeli

Kovapohjaiset kumiveneet ovat tuttu näky viranomais- ja meripelastustehtävissä, mutta ne sopivat hyvin myös huvikäyttöön.

18.09.2022

Tekstijuha nieminen

Kuvattomi tähti

Kenelle: Merikelpoista, nopeaa ja vakaata venettä tarvitsevalle, joka arvostaa mahdollisuutta suuren henkilömäärän kuskaamiseen.


Englannin kielessä kovapohjaisia kumiveneitä kutsutaan nimellä rigid inflatable boat, josta tullut lyhenne rib on jäänyt myös suomalaiseen venesanastoon.

Valiant oli aikaisemmin osa jättimäistä Brunswick-yritysrypästä, johon kuuluu iso määrä eri venemerkkejä, kuten esimerkiksi Quicksilver ja Uttern sekä Mercuryn ja Mercruiserin venemoottorit.

Valiant-veneet valmistettiin Portugalissa, mutta joitakin vuosia sitten Brunswick päätti lopettaa niiden valmistamisen. Tunnettu kumivenemerkki ei kuitenkaan kadonnut markkinoilta, vaan valmistus jatkuu uusien omistajien voimin Italiassa.

Korkea keula

Ribit tunnetaan merikelpoisuudestaan. Laiturilta katsottuna huomio kiinnittyy Valiantin korkealle nousevaan keulaan. Kovassa aallokossa sen edut ovat lyömättömät. Jykevä muoto tekee veneestä merikelpoisen, mutta miinuspuolena on vaikea kulku sisälle veneeseen. Keulassa ei ole kaiteita ja ainoa tartuntakohta on ponttonin päällä oleva köysilukko. Keulan kautta on turha edes yrittää saada kaikkia matkustajia kyytiin, elleivät he satu olemaan erityisen urheilullisia.

Lue kaikki

MOOTTORI­VENEISTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X