Tilaa
Testit

Kokemuksia veneestäni: Jeanneau Prestige 32 Fly – Kymmenen metriä luksusta neljälle

Ranskalaisveistämö Jeanneau valmisti ensimmäiset lasikuituiset moottoriveneensä jo vuonna 1958 ja veistämön ensimmäiseltä lasikuituveneiden tuotantolinjalta lähtivät markkinoille ensimmäiset Sea Bird –veneet vuonna 1963.

19.08.2020

Tekstija kuvat eero pöyhönen

Jeanneau yhdistyi 1990-luvulla osaksi maailmanlaajuista Benetteau Groupia, jolla on hallinnassaan 12 kansainvälisesti tunnettua moottorivene – ja purjevenevenebrändiä, Jeanneaun ja Benetteaun lisäksi mm. Lagoon, Montecarlo Yachts, Four Winns, Glastron, Scarab, Wellcraft, Exess, Delphia ja Prestige.

Laatumerkkinä tunnettuja Prestige-jahteja kokoluokassa 32–75 jalkaa on valmistettu vuodesta 1989 lähtien maailman merille jo 4 000.

Aikansa tyylikkäät 2000-luvun pienimmät yläohjaamolliset Prestigen mallit 32 ja 36 olivat suosittuja varsinkin Euroopassa. Italialaisen Garronin suunnittelutoimiston ansiosta jo 32-jalkaiseen veneeseen on saatu luotua todellista jahdin tuntua. Tilavassa, osaksi avotilan päälle ulottuvassa yläohjaamossa on suurempien jahtien tapaan kuskin ja apukuskin istuinten lisäksi seurustelupöytäryhmä pehmeine sohvineen sekä lisäksi erillinen kiinteä auringonpalvojan patja.

Pääkannelta on käynti lasisten liukuovien kautta salonkiin ja ohjaamoon, jossa istuimet ja seurustelusohvat ovat valkeaa ja pehmeää tekonahkaa. Kiiltäviksi puleeratut puupinnat kojelaudassa ja kalusteissa täydentävät jahtimaista tunnelmaa. Värimaailmaan sopivat täydellisesti vihertäviksi sävytetyt ikkunalasit.

Ohjaamosta laskeudutaan alimmalle kannelle, missä sijaitsee pieni ikkunallinen pentteri, wc/suihkutila sekä keulassa omistajan kajuutta leveine parivuoteineen. Vieraita varten tuplapetillä varustettu vieraskajuutta peilipöytineen ja vaatekaappeineen on upotettu osaksi salongin alle. Valoa kaikkialle kannen alle tulee kiitettävästi runkoikkunoista ja läpinäkyvistä kansiluukuista.

Päiväretkillä veneeseen ja salongin ison klaffipöydän ääreen mahtuu isompikin seurue, mutta yöpymistilat soveltuvat parhaiten neljälle hengelle.

Nyt esitellyn kolmekakkosen isosisko Prestige 36 on testattu Kipparissa 10/2008 ja Kokemuksia veneestäni sarjassa Kipparissa 9/2012.

Lue omistajan kokemukset veneestään Kipparista 10/2019.

Tekniset tiedot

Jeanneau Prestige 32 Fly

Liukuvarunkoinen, akselivetoinen, 3-kajuuttainen matkavene.

Pituus 9,80 m, leveys 3,64 m, syväys 0,93 m
Rakennusmateriaali lujitemuovi
Paino (kuiva) 6500 kg
Henkilöluku 8, tilat 2 nukkumakajuuttaa
Moottorit 2 x Volvo Penta KAMD 285 hv turbodiesel
Nopeus matka n. 22 s, huippu n. 30 s.
Sähköt Maasähkö, käyttöakut 12 V akut 3×120 Ah.
Varustelu mm. painevesi, WC, 2xsuihku, kaasuliesi, mikro, sähköankkuri, keulapotkuri omalla akulla, vara-ohjaus, Eberspächer-lämmitys, 2x Raymarine C20 karttaplotteri, kaiku, autopilotti, VHF, stereot, tv.
Polttoainesäiliö 640 l
Makeavesi 250 l
Septitankki n. 60 l
CE-luokka B/C
Valmistaja Jeanneau /Prestige, Ranska

Lue myös nämä

X