Tilaa
Testit

Kokemuksia veneestäni: LodeStar 503 – Rib-vene myös liikuntarajoitteiselle

27.05.2013

Tekstija kuvat Anton Kalland

Ammattikäyttöön sopivia ja liikuntarajoitteisten kuljettamiseen sopivia veneitä on, mutta ei tavallisen ihmisen kukkarolle sopivalla hinnalla. Jo nuorena miehenä kävelykyvyn tapaturmaisesti menettänyt Tuomo Nyqvist etsi sopivaa venettä pitkään.

Lodestaria ei pidetä kumiveneistä parhaimpana, mutta niiden hinta on kohdallaan. Sen hollantilainen yhtiö mahdollistaa laadusta tinkimällä. Mitään sellaista veneessä ei kuitenkaan neljässä vuodessa ole ilmennyt, mitä ei voisi korjata.

Lodestar on hyvän sään vene. Vaikka sillä pystyisi ajamaan kaatumatta kovassakin aallokossa, on aaltojen litteää lujitemuovipohjaa vasten aiheuttama pauke häiritsevän voimakasta.

Monet pyörätuolilla liikkuvat toivoisivat voivansa harrastaa veneilyä. Tuomo on ratkaissut monet veneilyyn liittyvät käytännön ongelmat ja näyttää siinä hyvää esimerkkiä muillekin. Hän kiittää muiden veneilijöiden ja venekerholaisten hyvää suhtautumista ja sitä, että auttavia käsiä on tarpeen tullen riittänyt.

Lue omistajan kokemukset veneestään Kipparista 5/2013

Veneeseen siirrytään pyörätuolista laiturin kautta. Alumiiniveneeseen siirtyminen olisi kumivenettä huomattavasti kivuliaampaa, sillä tässä puuhassa takapuoli saa iskuja.

Lue myös nämä

X