Tilaa
Testit

Max 68 – Kunnianhimoinen katamaraani. Katso videolta liukuunlähtö ja miten keularamppi toimii

Max on uusi kotimainen brändi, joka tavoittelee katamaraaniveneilleen laajaa ostajakuntaa. Seitsenmetrinen malli vakuutti tiloillaan ja todisti viihtyvänsä myös kuoppaisella merellä.

12.03.2022

Tekstija kuvat timo sarkkinen

Kenelle: Kuormankuskaajalle, kalastusporukalle, ajettavaa terassia kaipaavalle – muokattavasta katamaraanista on moneen käyttöön.


Raaka lokakuinen torstai on pitänyt mukavuudenhaluiset maissa. Tuuli puhaltaa lounaasta 12 sekuntimetrin voimalla, ja meiningin ulapalla aistii jo Itä-Helsingin saariston suojissa. Vaahtopäät odottavat ihan nurkan takana.

Kun Villingin saari on ohitettu, liki puolitoistametrinen aallokko pääsee vyörymään vapaasti. Epäilykset jäytävät mieltä, mutta ei auta kuin ottaa kaatuvat seinät vastaan. Eteenpäin mennään hurjilla loikilla parinkymmentä solmua mittarissa. Vettä lentää kaarissa, ja aallot nostavat keulaa niin, että näkyvyys peittyy hetkeksi joka loikalla.

Mutta jotain maagista menossa on. Vaikka tuplamoottoreineen puolitoistatonnia painava vene hyppelehtii villistikin, sen tassut ottavat alastulot tasapainoisesti ja ennen kaikkea uskomattoman pehmeästi. Niin pehmeästi, ettei vastaavaa muista ihan heti avoveneessä kokeneensa.

Lue kaikki

MOOTTORI­VENEISTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X