Tilaa
Testit

Menestysmallin kutistettu painos Uttern D57

Tuoreiden D- ja T-mallien myötä uutta nostetta saanutta Uttern-mallistoa on täydennetty pienellä retkiveneellä, joka noudattelee samaa kaavaa kuin hyvän vastaanoton saanut D62.

10.11.2012

Tekstikarel kakko

Kuvatseppo evinsalo

Uttern on vanha, Pohjoismaissa luotettu ja tunnettu ruotsalaismerkki.

Ennen Utternit luotiin kulkemaan pienellä teholla, mutta Mercuryn moottorivaikutuksia ovat epäilemättä myös uusi suuntaus, joka suosii entistä tehokkaampia moottoreita. Uuden mallin lanseeraukseen Uttern oli varustanut testattavat veneet suurimmalla moottorivaihtoehdolla, joka Mercuryn tuoteperheestä tarkoittaa 150-hevosvoimaista nelitahtimallia.

Uttern D57 on kuin esimerkki pienestä DC-veneestä yksinkertaisimmillaan.

Keulakannen alle on muodostettu pieni makuuhytti, jossa on v-punkka. Sen alla on tila, johon voidaan sijoittaa kemiallinen wc.

Avotila soveltuu oleskeluun ja se tarjoaa matkustustilat viidelle. Uutta ajattelua edustavat kuomukotelon kannen muotoilu astintasoksi ja takasohvan sivutuet.

Avotila soveltuu oleskeluun ja se tarjoaa matkustustilat viidelle.

Vaaleat sävyt tekevät kajuutasta kokoistaan väljemmän oloisen. Keskityynyn alla on paikka kemialliselle käymälälle ja valoa läpäisevä, avattava kansiluukku on ilahduttava vakiovaruste.

Kovimmin kilpailtuun veneluokkaan syntyneen uuden Utternin ajo-ominaisuudet ovat helpot ja johdonmukaiset. Esteettisyyttäkin on ajateltu, joten materiaalit, sävyt, helat ym. sointuvat luontevasti yhteen.

Moottorivaihtoehdosta riippuen hintaero D57:n ja numeroa isomman, mutta muutoin hyvin samanlaisen D62:n välillä on vain 1 350 euroa.

Lue testi kokonaisuudessaan Kipparista 11/2012

Lue myös nämä

X