Tilaa
Uutiset

Mercury Marine täyttää 80 vuotta

Vielä 1950-luvulla Mercuryn perämoottoreita tuotiin Suomeen ja muihin Pohjoismaihin pääasiassa yksittäiskappaleina.

08.01.2019

TekstiJuha Virtanen

Mercury Marine, juhlii tänä vuonna 80-vuotista taivaltaan venemoottorien valmistajana.

Merkki syntyi aikanaan, kun Carl Kiekhaefer osti konkurssiin menneen Thor-moottoritehtaan Cedarburgista, Wisconsinista tammikuussa vuonna 1939. Alku takkuili. Varastossa oli satoja palautettuja Thoreja, jotka eivät toimineet. Ne korjattiin ja huonon maineen omaava Thor-nimi vaihtui Mercuryksi.

Vielä 1950-luvulla Mercuryn perämoottoreita tuotiin Suomeen ja muihin Pohjoismaihin pääasiassa yksittäiskappaleina. Ruotsissa ja Suomessa moottoreita käytettiin kilpamoottoreina ja Mercuryt haastoivatkin kisoissa aiemmin menestyneet Königit ja JAP-moottorit.

Menestyksen myötä Mercury Marinesta alkoi vähitellen kasvaa venemoottorialalla merkittävä toimija. Nykyään yrityksellä on 7 000 työntekijää.

Viime vuonna Mercury lanseerasi onnistuneesti 80-vuotisen historiansa laajimman moottorivalikoiman. Siihen kuuluu 19 uutta nelitahtiperämoottoria. Sekä V6- että V8-malleissa tehoa on 175–300 hevosvoimaa.

Mercuryn juhlavuosi näkyy jo alkuvuodesta muun muassa tammikuussa Toronton, Düsseldorfin ja New Yorkin venemessuilla ja helmikuussa niin Helsingin kuin Miamin venemessuilla.

Lue myös nämä

X