Tilaa
Testit

Pikatestissä kiinalainen invertteri – Kiinalaista halpasähköä

Nettikaupasta löytyi alle sadan euron hintaan kolmen kilowatin jatkuvan tehon antava invertteri. Pitihän moista ihmettä kokeilla.

25.11.2019

TekstiKarel Kakko, Ilkka Herttua

KuvatAnton Reenpää/Otavamedia

Invertterit olivat vielä joitakin vuosia sitten erittäin hinnakkaita. Mitä isommasta teholuokasta oli kyse, sitä huimempiin lukemiin hinnat nousivat. Kovia hintoja on ollut vaikea perustella muulla kuin nopeasti kasvaneella kysynnällä, sillä mistään rakettitieteestä ei ole kyse.

Inverttereiden kysyntää ovat kasvattaneet aurinkoenergian hyödyntäminen sekä sähkövarusteiden lisääntynyt käyttö veneissä ja muissa ajoneuvoissa.

Löysimme saksalaisesta nettikaupasta halvan kiinalaisen invertterin, jolle luvataan kolmen kilowatin jatkuva teho ja peräti kuuden kilowatin hetkellinen huipputeho. Tilasimme laitteen testiin ja selvitimme minkälainen se on ja tekeekö sillä mitään.

Asiallista työtä

Moni länsimaisena merkkituotteena kaupiteltava invertteri valmistetaan Kiinassa, joten ei ole yllätys, ettei nettikaupan halpa ostos eroa ulkoisesti merkkituotteista. Työn jälki on siistiä ja asiallista, ellei oteta huomioon huvittavia kirjoitusvirheitä. Laitteeseen on esimerkiksi vakuuttavasti präntätty ”SOLAR POWER INVEATER”.

Lue kaikki

MOOTTORI­VENEISTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X