Tilaa
Testit

Käytettyä katsomassa: Nimbus 28 DC/HT -88 + Volvo Penta 200 hv -88

65 000 euron käytetystä saa luvalla odottaa erinomaista kuntoa, modernia ja toimivaa varustelua sekä moitteetonta ajokäytöstä. Valitettavasti vain jälkimmäisin paljastui Nimbuksen vahvuudeksi. Kokonaisuutena paketti on rajusti ylihintainen.

16.10.2006

Tekstitimo sarkkinen, mikko rajala

Kookkaat, osittain tai kokonaan katetut matkaveneet ovat olleet 1960-luvun lopulta näihin päiviin maineikkaan ruotsalaisen Nimbuksen arvojärjestyksessä ykkösenä. Niille on ominaista vähintään lievä hienostuneisuus, mikä karsii ostajaehdokkaista karvalakkiversioita kyttäävät ja pikkuvenettä etsivät. Alle kuusimetristä avovenettä Nimbus ei ole koskaan valmistanut.

Matkaveneitä Nimbus on ehtinyt tehdä tuhansittain. Niitä näkee myytävän käytettynä melko usein. Nyt esiteltävä puolikatettu 28 DC/HT ja avoin sisarmallinsa DC ovat ankannokkineen lähes yhdeksän metriä pitkiä ja kolme metriä leveitä liukuvia matkaveneitä.

Perinteisimpiin daycruisereihin verrattuna tässä on varustelunsa ja tilojensa ansiosta merimotelli pidemmillekin reissuille. Ohjaamo on päiväristeilijöiden tapaan taivasalla. DC/HT -mallissa katoksi saa vetäistyä pikkukuomun. Avoimen perätilan saa peitettyä kuomulla.

Keulakajuutassa on pentteri sekä vesivessa omassa tilassaan. Lepoasentoon sopii myös ohjaamon alle jäävään toiseen makuutilaan. Näissä mahtuu yöpymään viisi täysikasvuista. Jos väkeä on enemmän, siedettävä kylmämajoitus käy avotilan patjoilla.

Matkaa Nimbus taittaa ripeästi. Tehdas asensi veneisiin Volvo Pentan 150-275 hevosvoimaisia sisäperämoottoreita. Suomeen tuoduissa veneissä voimanlähteenä oli paria poikkeusta lukuun ottamatta Volvo Pentan 200-hevosvoimainen AQ AD41 -diesel. Turboahtimella varustetun koneen luvattiin kiidättävän venettä 34 solmun huippunopeutta.

Lue juttu kokonaisuudessaan Kipparista 1/2006.

Tekniset tiedot

Nimbus 28 DC/HT -88

Pituus 8,5 m
Leveys 3,0 m
Syväys 0,85 m
Paino n. 3 000 kg
Valmistusmateriaali lujitemuovi
Makuusijoja 5
Polttoainesäiliö 280 litraa
Vesisäiliö 150 litraa
Tehosuositus 200-260 hv sisäperämoottori
Moottori Volvo Penta AQAD 41, 200 hv diesel
Myyntihinta 65 000 €
Valmistaja Nimbus Boats, Ruotsi

Lue myös nämä

X