Tilaa
Testit

Nord Star 31+ Patrol – Kuin numeroa isompi

Nord Star on aina onnistunut olemaan luokkansa asuttavimpia veneitää. Uuden kolmeykkösen myötä rima on nostettu uudelle tasolle.

08.04.2020

TekstiKarel Kakko

KuvatAnton Reenpää/Otavamedia

Astun laiturille ja näen jotain tuttua. Jo vain, uuden Nord Starin kannen profiili ja venettä ympäröivä massiivinen törmäyslista ovat samantyyliset kuin kolmen vuoden takaisessa lippulaivassa 49 SCY.

Uuden 31:n runko on periaatteessa sama kuin aiemmissa malleissa 30 ja 31, jonka uusi plus-malli siis korvaa. 26, 28 ja avoin 25 jäävät pienemmiksi malleiksi.

Uutuuden näkyvin muutos on tapahtunut kannella. Reilusti korotetun kansiosan vuoksi venettä kiertävät nyt kunnolliset kävelykannet, joita ei ole tarvinnut sijoittaa syvälle runkoon. Uuden järjestelyn vuoksi kaikki kannet ovat myös samassa tasossa, kun aiemmin keskiveneen kohdalla oli porras.

Kun korkeutta on tullut lisää, voi odottaa hyvin hyödynnettyjä senttejä myös kannen alla. Ja näin on, sillä tämän veneen syvennetyt kävelykannet ovat samalla korkeudella kuin saman kokoluokan urheilullisemmassa cruiserissa. Walk-around-suunnittelu ei siis pienennä sisätiloja.

Lue esittely kokonaisuudessaan Kipparista 4/2020

 

Lue myös nämä

X