Tilaa
Testit

Nord Star 37 Patrol Fly – Yläohjaamolla upeat ulkotilat

Asuttavat keskihyttiveneet ovat olleet Pohjanmaan rannikon erikoisuus, joka on sieltä levinnyt kolmen merkin voimin maailman ääriin saakka.

04.11.2014

Tekstivesa leppä

Kuvatseppo evinsalo

Tämän tyyppisille veneille suojaisat sisätilat ovat ominaisia, mutta samalla hävitään avoimissa oleskelutiloissa, joita Suomessakin aurinkoisina kesinä halutaan. Nord Star 37:ssa asia ratkaistiin tilavalla yläohjaamolla.

Nord Star 37 Patrol Flyssä yläohjaamo sijaitsee melko takana. Sen etureuna on vasta ajohytin oven kohdilla, joten sinne ei juuri ohjaamoa ja paria penkkiä enempää mahtuisi, ellei yläohjaamoa olisi venytetty taka-avotilan päälle.

Tällä tempulla ajohytin katolle muodostuu erinomainen tila useammalle hengelle. Kun kalustuksesta on vielä tehty monimuotoinen eli sen saa käänneltyä helposti erilaisiin tarpeisiin, niin koko yläohjaamo vastaa hyvin oikeaa flybridgeä.

Ohjaamon penkkien avulla katolle saadaan neljän hengen oleskeluryhmä, takapenkkien muotoilulla aurinkotaso kahdelle hengelle ja vielä jää tilaa jääkaapille ja niin halutessa vaikkapa grilliparilallekin.

Veneen takakansi on riittävän suuri monenkin hengen oleskeluun ja tilaan sopii vakiona olevien penkkien lisäksi pari irtotuolia ja kohtuullisen kokoinen pöytäkin.

Nord Starin ohjaamon arvosana hipoo erinomaista. Siihen on sijoitettu tavaraa niin paljon, että pulpetti on jo ahdas. Kaasukahvan vasemmalla puolella on joystick-ohjaus.

Lue testi kokonaisuudessaan Kipparista 11/2014.

Lue myös nämä

X