Tilaa
Testit

Pershing 5X – Italialainen sisäänheittotuote

Mikä meillä edustaa äärimmäistä ylellisyyttä, on jossakin muualla "entry level". Siitä on helppo siirtyä isompien huvitteluvälineiden kimppuun.

12.12.2019

TekstiKarel Kakko

KuvatArto Wiikari/Otavamedia

Kenelle: Roope Ankalle,  jos tämä sattuisi innostumaan italialaisella intohimolla kuorrutetusta  huippuveneestä.


Ratin takaa ei tällä kertaa aisti tiikin tuoksua, eikä perinteistä venetunnelmaa muutenkaan. Sen sijaan minua ympäröivät teräksen harmaat metallinhohtosävyt sekä hienolla nahalla verhoillut pinnat.Tila on sisustettu lampaan taljalla ja muutamalla huippumodernilla design-maljakolla.

Aika moni asia on laitettu Pershingissä uusiksi. Mutta ihan syystä, sillä onhan sarjan aloitusmalli tarkoitettu omillaan toimeen tulevalle nuorekkaalle ostajaryhmälle, joka mielellään rikkoo rajoja. Veistämön lanseeraama mottokin kuuluu: ”Stop Boating! Start Pershing!”

Pershing on osa valtavaa Ferretti-konsernia, ja se edustaa yhtiön suorituskykyisten jahtien sarjaa. Pershingin lisäksi saman talon muita tuotemerkkejä ovat Wally, Itama, Custom Line, CRN, Mochi Craft sekä Riva.

Uimataso on laskettu alas veden alle ja apuvenetallin luukku on auki. Talli on mitoitettu Williams Jet -apuveneelle, mutta muutkin noin 2,8 metriä pitkät jollat sopivat.

Mitoiltaan ja tiloiltaan Pikku-Pershing on lähes identtinen Sunseekerin Predator 50 -mallin kanssa, joka on myös yksi veneilyn ”supermerkeistä”. Testasimme sen tasan vuosi sitten (Kippari 12/18). Hintalaputkin ovat lähellä toisiaan. Pershingistä joutuu varustelusta riippuen pulittamaan hiukan enemmän, mutta kumpikin vene on karkeasti sanottuna ”millin pelejä” perusvarustein.

Eikä kannata kuvitella, että kun vene maksaa yli miljoonan, niin siinä budjetissa lisävarusteiden hinnat eivät enää tunnu missään. Huti meni. Pershingissä varusteet ovat epäilemättä alansa huippua, mutta myös huomattavasti kalliimpia kuin muissa veneissä. Vai mitä sanotte, kun tämän esittelyveneen pelkkien lisävarusteiden yhteenlaskettu verollinen hinta on noin 400 000 euroa. Sillä hinnalla saisi uuden ja varustellun Targa 32:n (testi Kippari 2/2014).

Lue Pershing 5X:n esittely Kipparista 12/2019

Pershing 5X -veneestä kirjoitettiin lyhyesti myös Vene 2019 Båt -messujen yhteydessä. Voit lukea tuon jutun täältä.

Lue myös nämä

X