Tilaa
Testit

Perusvene takavuosien tyyliin: Särki 480 CC

Markkinoilla ei ole montaa pientä keskipulpettivenettä, joissa kuski saa istua omalla erillispenkillään. Särki on arkinen ehdokas vaikkapa usein yksin veneilevälle mökkiläiselle.

16.09.2018

TekstiTimo Sarkkinen

Särki kuuluu eittämättä niihin veneisiin, jotka eivät herätä rannoilla huomiota saati naapurikateutta. Mieleen tulee värikylläistä 1970-lukua seurannut 80-luku, jolloin kokonaan valkoisia tai haaleansävyisiä pulpettiveneitä oli markkinoilla kyllästymiseen asti, mutta kaupankäyntiä se ei tainnut jarruttaa.

No, valkoasuisia ja tyyliltään tavallisia monet suositut perusveneet ovat tänä päivänäkin. Vaikka Särki huokuu kilpailijoitaan vahvemmin mennyttä aikaa, yleisilme on kaikkiaan neutraali eli toisin sanoen harvaa, jos ketään ärsyttävä. Ja valkoista vieroksuville tiedoksi, että pieni valmistaja lupaa tehdä kohtuulliseen lisähintaan veneen sen värisenä kuin asiakas haluaa – rungon ja kannen erikseenkin.

Nyt esiteltävää 480-mallia voi pitää Särjen tämänhetkisenä lippulaivana, vaikka takavuosien 530 ja 630 -mallien muotit ovatkin yhä tallella. 480:stä on saatavilla keskipulpettiversion lisäksi tuplapulpettiversio, joka testattiin Kipparissa 6/2016.

Kuski istuu 480 CC:ssä erillispenkillä. Käännettävän etuosan johdosta se palvelee myös seisaaltaan ajamista. Kyytiläisille on takana perinteinen, täysleveä penkki.

Säilytystiloiltaan Särki on keskipulpettiveneeksi mallikelpoinen. Ainakin kalastusta harrastavalle on luksusta, että mökkiluokan perusveneessä on puolitoista metriä pitkä ”ruuma”, jonne mahtuvat vavat kahdessa osassa ja muista varusteista esimerkiksi mela.

Lue koko esittely Kipparista 9/2018.

 

Lue myös nämä

X