Tilaa
Testit

Lewmar 110 TT 1,5 -ohjailupotkuri – Käyttötestin loppuraportti

Keulapotkuria on totuttu pitämään suurten veneiden ylellisyys- varusteina, joita pienissä veneissä ei tarvita. Todellisuus on kuitenkin toisenlainen. Keulapotkuri on tavallisessa perhe veneessäkin mukavuus- ja myös turvallisuusvaruste.

16.06.2015

TekstiVesa Leppä

KuvatJuha Virtanen

Keulapotkuri on etenkin suurten moottoriveneiden lisävaruste, jolla venettä on helppo ohjailla myös sivusuunnissa ahtaissa paikoissa. Keulapotkurilla moni murhe satamaan tultaessa ja sieltä lähdettäessä poistuu jopa kokonaan, tai ainakin vähenee. Etenkin tuulisella säällä keulapotkurista on paljon apua. Kovalla tuulella suuren veneen tuominen ahtaaseen satamaan on ilman keulapotkuria joskus jopa mahdotonta.

Purjeveneissä keulapotkureita tapaa harvemmin, vaikka toki niihinkin laitteita asennetaan. Purjeveneen ja moottoriveneen erona on, että purjevene on paljon helpommin ohjattavissa suoraan kuin moottorivene, koska purjeveneissä sivupinta on yleensä pieni ja pohjan alla on köli, joka auttaa käsittelyä suuresti. Toki purjeveneiden käsittelyssä on sitten oma problematiikkansa.

Lue kaikki

MOOTTORI­VENEISTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X