Tilaa
Testit

Pikakoe: CTX Battery Sense -akkuvahti

Älypuhelin voi varoittaa nyt veneilijää hyvissä ajoin etukäteen, mikäli akku tarvitsee latausta.

28.06.2016

TekstiKlaus Salkola

KuvatKlaus Salkola

Veneessä syntyy mittaamattoman usein tarve tietää, mikä on akun kulloinen varaustila, jotta vaikkapa luonnonsatamassa vietetyn viikonlopun aikana osattaisiin varoa kuluttamasta akkua tyhjäksi.

Tähän on olemassa kiinteästi asennettavia laitteita, joista akun käyttöä ja jäljellä olevaa voimaa voi seurata. Nämä laitteet ovat kuitenkin kalliita ja niiden asennuskin pitää tehdä huolella.

Akkulatureistaan tunnettu CTEK tarjoaa helpomman ratkaisun tämän päivän kulttuurilla. Tarvitaan vain kahdella johdolla akkuun liitettävä mittalaite CTX Battery Sense ja Android- tai iPhone -tyyppinen päätelaite kuten älypuhelin tai taulutietokone. Akun kunto näkyy applikaation avulla omalta ruudulta. Yhteys kulkee Bluetoothilla.

Itse laite on noin tulitikkuaskin kokoinen ja se liitetään seurattavaan akkuun kiinteästi. Laite on jatkuvasti toiminnassa, mutta kulutuksen väitetään alittavan hyväkin akun itsepurkauskulutuksen. Pitkäaikaisesti laite voidaan toki kytkeä pois päältä nyppäisemällä sulake pois johdosta.

Lue kaikki

MOOTTORI­VENEISTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X