Tilaa
Testit

Pikatesti: Abnet Professional -pesuaine – puhtia veneen pesuun

Abnet-pesuaine irrotti veneen kovista ja pehmeistä pinnoista likaa, joihin keittiö- ja tekstiilipesuaineet eivät ole tepsineet.

20.04.2023

Tekstija kuvat arja kangasniemi

Abnet Professionalin sanotaan poistavan pinttyneen lian: rasvan, öljyn, homeen, noen ja valumat. Aine myös hidastaa lian muodostumista ja poistaa epämiellyttävät hajut. Se ei vahingoita pintaa eikä tiivisteitä. Biohajoava Abnet sopii vedenkestäville koville ja pehmeille pinnoille sekä veneen sisä- että ulkotiloihin.

Pesuaine tehdään suihkepulloon lisäämällä 0,5–2 desilitraa tiivistettä litraan vettä. Miedoin liuos sopii ylläpitopuhdistukseen, vahvin syväpuhdistukseen. Aine suihkutetaan puhdistettavalle pinnalle ja huuhdotaan vedellä tai pyyhitään pois.

Abnet poisti helposti jääkaapin teräsoven rasvatahrat, jotka eivät ole puhdistuneet keittiöpesuaineilla. Liuos pesi hyvin myös dieseltahrat ja sadeveden mukana tuomat nokivalumat veneen ulkopinnoilta.

Aine tehosi loistavasti penkkien tekstiilipäällysteiden likaläikkiin, joihin tekstiilipesuaineet eivät tepsineet. Tahrat puhdistuivat huomattavasti jo 10-prosenttisella liuoksella ja lähtivät kokonaan, kun kankaalle suihkutettiin 20-prosenttista liuosta, annettiin vaikuttaa 10 minuuttia ja pyyhittiin kostealla liinalla.

Veneen kannelle pudonneiden lehtien jättämiä ruskeita läiskiä pesimme Abnetilla syksyllä ja keväällä. Syksyllä tahrat vaalenivat, mutta eivät lähteneet kokonaan pois. Kevään pesussa lika lähti sileältä lujitemuovipinnalta parin suihkutuksen ja hankauksen jälkeen, mutta pinta puhdistui myös, kun sen pesi pesuveteen kostutetulla rätillä.

Puista pudonneiden lehtien karhennetulle kannelle jättämiä tahroja Abnet ei irrottanut kokonaan harjauksesta ja hankauksesta huolimatta.

Karhennetulta kannelta lehtien jättämä lika irtosi huonommin. Läikät vaalenivat, mutta eivät kadonneet kokonaan. Sama ilmiö toistui veneen vessan karhennetun lattian likatahrojen kanssa. Kaikkeen voimakkaasti pinttyneeseen likaan, esimerkiksi sprayhoodin homeläikkiin, Abnet ei tehonnut ollenkaan.

Suihkutettavaa Abnetia oli helppo käyttää. Pesun jälkeen pinnat jäivät kiiltäviksi ja miellyttävän tuntuisiksi. Aine ei vaahtoa liikaa, mutta kun valmiin seoksen sekoitti pulloa kääntelemällä, suihkutettaessa suuttimesta tuli pitkään vaahtoa. Useiden tahrojen pesu vaati vähintään kaksi pesukertaa, joten laajojen pintojen puhdistamisessa tiiviste kuluu nopeasti.

Abnet Professional -pesuaine

Hinta: 24,90 €/l

Riittävyys: 5–20 l

Lisätiedot:

Maritim

Watski

Ieasy

  • Litran tiivistepullo, josta saa enimmillään 20 litraa valmista pesunestettä, kulkee helposti mukana pienessäkin veneessä.

Hyvää

+ Ei vahingoita pintoja

+ Helppokäyttöinen, mieto tuoksu

Huonoa

– Ei tehoa kaikkeen likaan

– Vaahtosi runsaasti sekoittaessa

 

 

Lue myös nämä

X