Tilaa
Testit

Pikatesti: Halti Heatix -liivi – Keskikeho lämpimäksi

Liivi estää viimaa veneillessä ja antaa lisälämpöä maissa.

03.07.2024

TekstiArja Kangasniemi Kuvat

KuvatArto Wgelius, Anton Reenpää

Tuulessa keskikehoa alkaa usein palella. Liivin pukee nopeasti keskivartalon suojaksi, kun pitkähihainen puuvillapaita, huppari tai takki ei riitä suojaamaan viileydeltä. Liivi on helppo vetää villapaidan päälle veneessä, rannalle piipahtaessa tai estämään ajoviimaa pyöräillessä.

Testasimme Halti Heatix -liivin, jota käytimme veneillessä, rannalla liikkuessa ja sisävaatteena. Pidimme liiviä sekä pitkähihaisen vaatteen päällä että kuoritakin alla. Lisäksi teimme liiville veden- ja tuulenpitävyystestin.

Halti osoittautui hyvin istuvaksi ja lämpimäksi asuksi, joka ei ollut liian tuhti välikerroksena. Kevyen PrimaLoft-täytteen pienet kuidut sitovat paljon ilmaa, mikä lämmittää kehoa. Kaikki liivin valmistusmateriaalit ovat kierrätettyjä.

Liikkuessa keskivartaloa ohuemmin vaatetetut käsivarret lämpenivät nopeasti, kun keskikehoa peitti lämmin liivi. Kangas tuntui pehmeältä iholla, minkä huomasi etenkin korkeasta, lämpimästä kauluksesta. Tosin, kun liikkuessa tuli lämmin, kaulus alkoi hiostua.

Vettä hylkivistä ja kosteutta siirtävistä keinokuiduista valmistettu Heatix-liivi sopii mainiosti veneilyyn.

Testitilanteen aikana ei sattunut satamaan, joten kokeilimme vedenpitävyyttä suihkuttamalla vaakatasossa olevan liivin selkään vettä. Vesi ei läpäissyt kangasta, vaan jäi helmeilemään pinnalle.

Liivi piti myös mukavasti tuulta ja sen materiaali hengitti kohtalaisen hyvin. Vaikka kävellessä tuli aluksi kuuma, lämpö tasaantui matkan aikana. Käsiaukot on hieman kiristetty, mikä estää tuulen ja sateen pääsyä liivin alle.

Vetoketjutaskut sivuilla pitivät kännykän ja avaimet turvallisesti tallessa, mutta ne olisivat voineet olla isommat, ja taskuja olisi voinut olla useampi. Povitaskussa esimerkiksi kännykän akku pysyisi viileässä säässä lämpimämpänä kuin ulkotaskussa. Tästä mallista monella tapaa hyödyllinen povitasku puuttuu.

Jos liiviin tulee tahroja tai muita likoja, sen voi pestä koneessa, mutta noudata pesuohjeita, että täytteen kuohkeus ja vedenpitävyys säilyvät.

Toppaliivi on Suomen oloissa erinomainen veneilyvaate keväästä syksyyn suojaten tuulta vastaan.

Halti Heatix -liivi

Hinta: 199 €

Koot: 36–48 (n), S–XXXL (m)

Materiaali: 100% kierrätetty polyamidi

Lisätiedot: Halti

Nopeasti puettava ja riisuttava toppaliivi sopii niin veneilyyn kuin retkeilyyn.

Hyvää

  • Lämmin, hylkii vettä
  • Pehmeä kangas
  • Valmistettu kierrätysmateriaalista

Huonoa

  • Hiostaa reippaassa liikunnassa
  • Vain kaksi taskua, ei povitaskua

Lue myös nämä

X