Tilaa
Testit

Pikatesti: Helly Hansen Verglas -kestokalvokuoritakki – Kestävästi vedenpitävä

Monipuolisesti käytettävä kuoritakki suojaa, hengittää ja toimii joustavasti pelastusliivin kanssa.

04.12.2022

Tekstija kuvat marko lysmä

Moottoriveneilijän kuoritakille ei ole olemassa yhtä ihanteellista mallia. Veneilyn käyttötarpeet avo- tai hyttiveneessä sekä omien mieltymys­ten yhdistäminen määrittävät valinnan perustarpeet.

Helly Hansenin vuoritonta Verglas Infinity Shell -kuoritakkia voi käyttää monissa harrastuksissa, niin maissa kuin vesillä. Suunnitteluvaiheessa on huomioitu kolmekerroskuoritakin sujuva käyttö etenkin repun kanssa retkeillessä.

Valmistajan lupaukset lunastuvat monilta osin käyttökokeissa myös vesillä. Takki pitää hyvin muotonsa ja sen kanssa liikkuminen on luontevaa. Myös kädet saa ylös ilman, että helma nousee tai hihansuut vetäytyvät epämukavasti kohti kyynärpäitä. Takki ei myöskään kahise liikkuessa häiritsevästi kuten monilla kuoritakeilla on tapana. Täysin äänetön kangasmateriaali ei kuitenkaan ole.

Muodossa pysyvä kuoritakki vakuuttaa veneilykäytössä. Suurten taskujen vetoketjut ovat tiukat.

Toiminnallisuuden kannalta retkeilymäisten tuplavetoketjujen käyttö on hiukan kankeata, etenkin hanskoja käytettäessä. Kapean Ursuit Slimline -pelastusliivin kanssa vetoketjut toimivat esteettömästi, mutta paksumman Baltic Force -pelastusliivin kanssa homma hankaloituu. Vetskarit ovat paikoin jäykän oloisia. Kahden saman taskun vetimen kanssa menee välillä sekaisin, varsinkin pelastusliivin ollessa puettuna.

Rannemansettien tarrakiinnitys pitää hyvin ja säädettävyys ohuiden ja paksujen hanskojen kanssa istuviksi toimii. Taskut ovat tilavat, mutta niissä ei ole sisällä lämmittäviä elementtejä. Pienet lisätaskut taskujen sisällä mahdollistavat kätevästi avaimen tai luottokortin säilytyksen.

Ranteen kapea tarrakiinnitys toimii paljain käsin ja hanskojen kanssa ongelmitta.

Kuoritakin materiaali pinta helmeilee. Kalvo pitää hyvin vettä ja hengittää.

Parasta takissa on varma vedenpitävyys. Viiden minuutin suihkukokeessa pisaraakaan ei pujahda sisään. Lisäksi valmistajan kehittämän Lifa-kuidun rakenteen ansiosta pintaa ei tarvitse erikseen käsitellä valmistusvaiheessa eikä myöskään käytössä.

Miinusta venekäytössä takki saa siitä, että siinä ei ole lainkaan heijastavia elementtejä tai heijastinpaloja. Harmaa takki ei erotu pilkkopimeässä.

LUE MYÖS: 

Testissä kevyet kuoritakit – Monikäyttöistä suojaa

Helly Hansen Verglas -kestokalvokuoritakki

HELLY HANSEN VERGLAS INFINITY

Hinta 450 €
Valmistaja Helly Hansen
Materiaalit 100 % polyesteri (kierrätysosuus 54 %), Kalvo Lifa Infinity, Paino 471 g, Vesipilariarvo 28 000 mm

Hyvää
+ Monikäyttöisyys
+ Vedenpitävyys
Huonoa
– Heijastuspintojen puute
– Jäykät vetoketjut

Pikatesti on julkaistu Kipparissa 11/2022

Lue myös nämä

X