Tilaa
Testit

Pikatesti: Kärcher OC 3 Plus -akkupesuri – Moderni ämpäri

Kannettava pesuri voi korvata ämpärin tai äyskärin, mutta pinttyneelle lialle paine ei riitä.

24.11.2022

Tekstitimo sarkkinen

Veneillessä voi tulla vastaan tilanteita, jolloin kannettava pesuri tuntuisi manuaalista kalustoa paremmalta ratkaisulta. Akkukäyttöinen Kärcherin OC 3 -matalapainepesuri on varsin kompakti vaihtoehto, se mahtuu melko varmasti pieneenkin veneeseen ja painaa säiliö täynnä siedettävät seitsemän kiloa.

Pesurissa on siis irrotettava, muovinen vesisäiliö. Perusmallissa se on neljälitrainen ja nyt testatussa Plus-versiossa seitsemänlitrainen. Täyttö onnistuu kahdella tavoin: hanalla tai letkulla, tai upottamalla säiliö yksinkertaisesti veden alle – reissuilla tämä on monesti helppoa ja nopeaa.

Käyttöohjeissa sanotaan, että ”lisää säiliöön vain puhdasta vettä”. Ei kuitenkaan eritellä, voiko käyttää järvi- tai merivettä. Maahantuojalta saadun tiedon mukaan voi, kunhan vesi on puhdasta ja laite huuhdellaan merivesikäytön jälkeen aina makealla vedellä. Mikä sitten on riittävän puhdasta vettä, jää käyttäjän arvioitavaksi.

Kiinteä litiumioniakku ladataan verkkovirralla tyhjästä täyteen noin kolmessa tunnissa. Käyttöajaksi ilmoitetaan täyteen ladatulla akulla 15 minuuttia. Jo tästä on helppo päätellä, millaisiin pesuhommiin tästä laitteesta on.

Kyseessä ei todellakaan ole kunnollisen, verkkovirralla toimivan painepesurin korvaaja. Valmistaja puhuu matalapainepesurista, se tarkoittaa käytännössä keittiöhanoja vastaavaa viiden baarin käyttöpainetta. Sellaista, millä tuskin tumpelokaan aiheuttaa vahinkoa pestäville pinnoille, itselle tai lemmikeille.

Laajojen pintojen sijaan Kärc­her on omimmillaan täsmäkohteiden huuhtelussa. Pinttyneelle lialle se on tehoton, mutta kokeilussa sillä poisteltiin onnistuneesti esimerkiksi lintujen jätöksiä veneen laidoilta sekä laiturille ja soutupaattiin kertyneitä lehtiä. Pesuri todisti toimivuutensa myös kalalaatikon, virveleiden ja saappaiden huuhtelussa.

Kannettava pesuri on elektroninen korvike ämpärille tai äyskärille, ei yhtään enempää. Nopeasti tyhjenevän säiliön tilalle voi tilannekohtaisesti suositella lisävarusteena myytävää imuletkua, joka laitetaan ottamaan vettä isommasta säiliöstä tai suoraan järvestä tai merestä – toimii muuten uistellessa veneen liik­kues­sakin.

KÄRCHER OC 3 PLUS -AKKUPESURI

Hinta 159 €
Valmistaja Kärcher

Mitat (p/l/k) 23,5/27,7/20,2 cm
Paino/Vesisäiliö 6,2 kg/7 l
Käyttöpaine 5 bar
Ostopaikka K-rauta

Hyvää
+ Kätevyys pikkupesuissa
+ Helppokäyttöisyys
+ Laaja valikoima lisätarvikkeita
Huonoa
– Vaatimaton käyttöpaine
– Akku tyhjenee nopeasti

Lue myös nämä

X