Tilaa
Pikakoe

Pikatesti: Led-valo Zaurac 4-30 – Tulkoon valkeus

Merimerkkien tunnistus ja pimeäajo helpottuvat laadukkaan työvalon avulla

13.08.2019

TekstiMarko Lysmä

KuvatMarkus Pentikäinen/Otavamedia

Suomessa kehitetyt ja valmistetut 5Watts Zauracin led-työvalaisimet on valmistettu erittäin vaativiin, jopa äärimmäisiin olosuhteisiin.

Ledit on suunniteltu kestämään jopa 100 baarin paine. Valaisin ei myöskään mene rikki, vaikka sen päälle ajettaisiin raskaalla työmaakoneella. Takeena kestävyydestä maalla ja merellä on IP69-luokitus. Jokainen työvalo testataan tuotantovaiheessa, ja sille annetaan yksilöllinen sarjanumero laadun varmistamiseksi. Zauracilla on viiden vuoden takuu. Valaisimen koko on 183×43×97 millimetriä ja se painaa vain 800 grammaa.

Tehokasta valoa kauas

Virransäästöteknologiaa hyödyntävässä ja korkean hyötysuhteen omaavassa Zauracissa on kolme erilaista valokeilaa: wide, spot ja hybrid.

Leveän ja kapean valokeilan lisäksi voidaan valita näiden hybridiksi nimetty välimuoto. Siinä valokeilan leveys kolmen metrin etäisyydellä on metrin leveämmällä kuin kapeassa spot-vaihtoehdossa. Kapea keila tarkentaa terävästi noin kolmen metrin, ja hybridi neljän metrin kohdalta. Kovin suurista eroista valojen välillä ei ole kysymys, mutta rannan lähellä erot huomaa selvästi.

Kapea valokeila toimii veneilijälle erittäin tehokkaana hakuvalona, sillä kapealla keilalla hajavalon määrä on leveää valokeilaa vähäisempää. Sumun ja sateen seassa kaikki lisävalo on tervetullutta.

Tehokas ledi auttaa merimerkkien ja poijujen havaitsemiseen kaukaa ja selkeästi. Oman ajonäkymän paraneminen aiemmin käytettyyn vanhaan hakuvaloon verrattuna voi olla jopa satoja metrejä.

Leveämpi valokeila on usein eduksi veneen äärellä työskenneltäessä. Myös rantautuessa valon hajautuminen laajemmalle on hyödyksi.

Erinomaista värierottelua

Zauracin luoma luonnollinen valo helpottaa erottamaan värejä ja kontrasteja, jotka puolestaan auttavat syvyyden määrittelyssä.

Lampun tehonkulutus on 36 W ja valotehoa riittää 2 600–2 800 lumenia keilasta (hybrid, wide ja spot) riippuen. Käyttöjännite on 12–24 V. Pieni ja litteä ulkomuoto on keulan kiinteässä asennuksessa kätevä, eikä valonlähde säikähdä vettä, tärinää tai kovia iskuja.

Zaurac-led-valoa myy mm. Maritim Shops

Lue myös nämä

X