Tilaa
Testit

Pikatesti: Lowrance-tölkkicooler – Näppärä pitopohja

Imukupilla kiinnitettävä tölkkiteline pitää juoman sekä pystyssä että viileänä – todistetusti jopa kaltevilla pinnoilla.

24.11.2023

Tekstikipparin työryhmä

Veneisiin markkinoitavat juomatelineet ovat pääasiassa kaiteeseen tai ruuveilla kiinnitettäviä malleja. Toisenlaisen vaihtoehdon tarjoaa imukupilla varustettu ”kaatumaton tölkkicooler”, joka nimensä mukaisesti lupaa pitää juoman myös viileänä.

Tuotteen rakenne on kaksikuorinen: sisempi osa on alumiinia ja eristeenä toimii silikonikuori. Ulkonäköä voi kutsua neutraaliksi – ellei sitten satu olemaan jonkun muun merkin kuin Lowrancen kavereita. Tosin ainakin Happy Angler -verkkokauppa myy samaista tuotetta valkoisena omalla logollaan.

Tölkki asettuu cooleriin tarkoituksella napakasti. Janon hetkellä käteen voi siis ottaa coolerin juomineen eikä pelkkää tölkkiä. Näin kylmäpito pysyy parhaana mahdollisena koko päivän.

Eristeen yläosa on kuitenkin irrotettavissa, jolloin tölkki istuu telineessä väljemmin ja on napattavissa. Hyvää suunnittelua tämäkin.

Pohjan imukuppi vaikuttaa varsin nerokkaalta. Se sallii telineelle hienoisen jouston kaikkiin 360 asteen suuntiin samalla, kun teline pysyy pohjastaan visusti paikallaan. Vain nosto suoraan ylös saa imukupin irtoamaan. Ensikokemus on hämmentävä, sillä toisin kuin luulisi, imukupin kitkaa ei tunne nostaessa lainkaan.

Pohjan imukuppi on nerokas, cooler pysyy paikallaan kovassa aallokossa.

Kaltevatkaan pinnat eivät tuottaneet ongelmia. Jälleenmyyjien tuotesivuilla kerrotaan, ettei cooleria suositella pidettäväksi pitkiä aikoja yli 25 asteen kulmassa.

Imukupin luvataan tarttuvan mihin tahansa sileään pintaan. Kokeilujen perusteella alustaksi soveltuu esimerkiksi muottipintainen lujitemuovi sekä pleksimuovi, mutta varauksin myös yksikuorisen veneen röpelöisempi sisäpinta. Pitää muistaa, että näissä pinnoissa on paljon venekohtaisia vaihteluita.

Tärinän vaikutusta kokeiltiin puolimetrisessä järviaallokossa. Mutta eipä cooleri siitäkään hätkähtänyt, vaan pysyi kaatumatta lupauksensa mukaisesti.

Entä sitten kylmäpito? Koska cooleri on mitoitettu korkeudeltaan 0,33 litran tölkille, testiin ostettiin kaksi sellaista. Molemmat pantiin jääkaappikylminä ja avattuina keittiönpöydälle, toinen cooleriin ja toinen ilman. Juo­mien alkulämpötilaksi mitattiin 12 astetta.

Tunnin kuluttua tölkkicoolerissa pidetty juoma oli 13,5-asteista ja eristämätön 16,6-asteista. Voi siis todeta, ettei coolerin eristys ole pelkkää silmänlumetta.

Lowrance-tölkkicooler

Hinta 19,90 €, materiaali ruostumaton teräs, eriste silikonia. Koko korkeus 130 mm, ulkohalkaisija 80 mm

Lisätiedot: Motonet

Yllättävän käytännöllinen juomatölkin paikallaan pitäjä. Pitää kylmänäkin.

HYVÄÄ

  • Imukupin pito
  • Viisi eri kokoa

HUONOA

  • Ei värivalikoimaa

Lue myös nämä

X