Tilaa
Testit

Pikatesti: Plastimo Echotest II -käsikaiku – Kätevin syvyysmittari

Helppokäyttöisempää välinettä syvyyden tutkailuun on vaikea kuvitella kuin yhdellä kädellä toimiva käsikaiku.

02.12.2022

Tekstipasi nuutinen

Plastimo Echotest II on käyttövalmis, kun patteri on paikallaan vesitiiviissä kuoressa. Parinkymmenen sentin pituinen laite suunnataan suoraan alas ja anturipäällä kosketetaan vedenpintaa. Taskulamppumaista katkaisijaa painetaan noin kymmenen sekuntia, ja näytölle ilmestyy syvyyden metrilukema yhden desimaalin tarkkuudella.

Helpompaa kuin kepillä kokeilu. Echotest on pienempi ja kevyempi, ja sen kantama ulottuu noin 80 metriin saakka.

Toiminta on paitsi yksinkertaista, myös ilmeisen luotettavaa. Testissä Echotest II antoi hyvin tasaisesti samoja lukemia, kuin veneessä ollut kiinteä vertailulaite. Siihen verrattuna kävi ilmi myös käsikaiun ilmeinen rajoite: se kertoo vain ja ainoastaan syvyyden, ei mitään muuta pohjan muodoista. Omaa näyttöä ei ole eikä mahdollisuutta kytkeä sellaista lisälaitteeksi.

Jos veneessä on tarve – tai mahdollisuus – kiinteälle, näytölliselle plotterille, Echotest II ei korvikkeeksi riitä. Mutta on myös tukuttain veneitä ja käyttötarpeita, joissa riittää hyvin satunnainen mahdollisuus tarkan syvyyslukeman saamiselle.

Anturi laitetaan veteen pohjaa kohden, painetaan katkaisinta 10 sekuntia, ja syvyys metreinä tulee näytölle.

Soutuveneet, kanootit, erilaiset lautat ja kellukkeet, joilla kalastajat etsivät juuri sitä tiettyä apajahautaa; siinä lienevät käsikaiusta kiinnostuneimmat ja eniten hyötyvät ryhmät. Juuri heille saattaa olla suuri arvo silläkin, ettei laite ole sidottu yhteen kulkupeliin, vaan kulkee mukana yhtä helposti kuin ylimääräinen taskulamppu.

Myös sukellusvarusteisiin Echotest mahtuu helposti ja silloin sitä voi käyttää yhtä hyvin vaakasuuntaisten etäisyyksien mittaamiseen.

Yhdellä DCV9-paristolla laitteen luvataan toimivan jopa 500 tuntia. Vesitiiveys on luonnollisesti odotettu ominaisuus, ja pieni plussa tulee keltaisesta huomioväristä.

PLASTIMO ECHOTEST II

Plastimo Echotest II -käsikaiku

Hinta 229 €
Valmistaja Plastimo
Kantama 0,6–80 m
Keilan leveys 24 astetta
Paino 185 g
Ostopaikka Marinea

Hyvää

+ Helppokäyttöisyys
+ Selkeä näyttö
+ Monipuolinen käyttö

Huonoa

– Ei lisänäyttöä

Lue myös nämä

X