Tilaa
Testit

Pikatesti: Pumpattava Nemo Helio LX -painesuihku

Erilaisten retkisuihkujen joukosta erottuu edukseen riittoisa  ja vakaa jalkapumpattava painesuihku.

13.11.2022

Tekstimarko lysmä

Sinilevän ja muiden pintavesien epäpuhtauksien lisääntyminen vaikuttaa veneilyn mukavuuteen, kun pulahdetaan uimaan tai harrastetaan vaikka vauhtilajeja märkäpuku päällä.

Pikaiselle puhdistumiselle veneillessä tai rantautuessa esiintyy tarvetta yhä useammin. Siksi olemme myös vuosien varrella testanneet erilaisia käteviä ja pieniä retkisuihkuja (Biltema kannettava suihku, Kippari 6/2017). Retkisuihkujen hankaluutena on usein ollut heikko paine, akkuvirran ehtyminen tai varsin rajatut käyttömahdollisuudet.

Nyt kokeilussa ollut kookas Nemo Helio LX -painesuihku edustaa 22 litran vetoisuudellaan järeämmän luokan paineentuottoa, huuhtelua ja puhdistusta. Vesimäärällä saa runsaslukuisemmankin venekunnan huuhdottua epäpuhtauksista. Kokeiltuna säiliöstä riitti yhteensä yli 11 minuuttia riittävällä paineella tulevaa yhtäjaksoista vesisuihkua.

Suihkuletkun yli kahden metrin pituus riittää hyvin pään yläpuolelle.

Toki vettä voi käyttää myös tiskeihin, hiustenpesuun, märkäpukujen tai veneen pintojen huuhteluun aivan toisessa määrin kuin heppoisemmissa pikasuihkuissa.

Maasta polven korkeudelle ulottuvan vesisäiliön täyttäminen sujuu suuresta suuaukosta kätevästi suihkulla tai letkulla. Säiliö pysyy hyvin vakaana, kun se saadaan paineistettua. Suihkun ja jalkapumpun letkut riitelevät aluksi. Säiliön vesimäärän kasvaessa nekin alkavat pysyä paikallaan. Kun vedet ovat säiliössä, paineistaminen tapahtuu jalkapumpulla. Pumppaamista ei myöskään tarvitse tehdä jatkuvasti.

Säiliön musta väri pitää auringonpaisteesta eli se edesauttaa pitämään veden lämpötilaa miellyttävänä. Kesäkuumalla säiliöön voi lisätä jäätä kyytiin, mikäli viilentävät suihkut ovat tarpeen.

Itse suihkuttaminen onnistuu riittävän pitkällä ja taipuisalla reilun kahden metrin pituisella johdolla pään yläpuolelta. Kokeilussa mukana ollut kiekkomainen kuivasampoo osoittautui myös vesillä varsin käteväksi käyttää.

Säiliön varman oloista kiinnitysmekanismia ja jatkuvan suihkun takaavaa pidikettä voi kehaista, mutta pintalika tarttuu neopreeniseen kankaaseen helposti eli tuote tulee pestä huolella aina käytön jälkeen.

 

Pikatesti on julkaistu Kipparissa 11/2022

Lue myös nämä

X