Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Testit

Pikatesti: Snubber pull -vetoköysi – Pientä vetoapua rannalle

Kädensijalla varustettu vetoköysi on simppeli tuote, joka tuo helpotusta kevyen kaluston rantakäsittelyyn.

04.12.2021

Tekstija kuva timo sarkkinen

Soutuveneet, jollat tai kanootit ovat yleensä kevyitä vetää rantaan. Kunnon kädensijojen puute voi silti tuottaa hankaluuksia. Kotimainen Snubber Pull tarjoaa simppelin ratkaisun: vetoköyden, jossa on kädensija valmiiksi integroituna.

Köysi on kymppimillistä pehmeää polyesteriköyttä. Sen saa kätevästi ja nopeasti tukevimpaan vetopisteeseen, kuten keulan trailerisilmukkaan. Muovinen kädensija tuntuu heti alkuun sopivan nahkealta ja muotoilu onnistuneelta. Käsi asettuu tukevaan nyrkkiotteeseen.

Etenkin kevyiden vesikulkuneuvojen käsittelyssä Snubber Pull:ista on kauden kokemusten perusteella paljon iloa. Vähänkään isomman paatin omistajan ei pidä kuitenkaan odottaa mahdottomia. Jos vene on ennen vaatinut useampia nostokäsiä rantaan vetämiseen, tilanne on sama vetoköydestä huolimatta.

Muitakin käyttötilanteita on. Vetoköydestä saattaa olla apua laiturimanöövereissä, kun miehistön halutaan pitävän venettä paikoillaan ennen varsinaista kiinnittämistä. Tai vaikka silloin, kun jollain on tarve liikuttaa paattinsa trailerilta odotuspaikalle konevoimaa käyttämättä. Köysilenkin saa kaiteeseen tai knaapiin parissa sekunnissa, ja tarvittaessahan köyttä on helppo jatkaa.

Testaajat antoivat myös parannusehdotuksia. Vaikka kädensijasta yleisesti tykättiin, isompi koko ei olisi pahitteeksi ainakaan paksusormisille ja -hanskaisille. Samalla voisi suurentaa kahvaan menevien köysien väliä, jotta ne eivät pääsisi hieromaan keskisormea millään otteella missään tilanteessa.

Entä köyden vaihtaminen, jos se sattuisi syystä tai toisesta vahingoittumaan? Ei onnistu.

Tee-se-itse-henkinen tekisi – ja on epäilemättä tehnytkin – vastaavan tuotteen olemassa olevaa kiinnitysköyttä hyödyntäen. Ihan hyvä silti, että valmiskin vaihtoehto löytyy.

Snubber Pull -Vetoköysi

Hinta 19,90 €

Valmistaja Snubber

Vetoköyden mitat pituus 1,3 m, halkaisija 10 mm

Köyden materiaali polyesteri

Kädensijan mitat korkeus 70mm, leveys 40mm

HYVÄÄ

+ Helppo käyttää

+ Kädensijan muotoilu (varauksin)

+ Ei naarmuta venettä

HUONOA

– Köysi ei vaihdettavissa

Lue myös nämä

X