Tilaa
Testit

Pikatesti: Tehokas, raahattava aurinkopaneeli Ecoflow 220 W

Kannettavalta ja taiteltavalta aurinkopaneelilta odottaa näppäryyttä ja keveyttä, mikä ei aivan toteudu Ecoflow 220 W Biafacial -paneelissa.

01.08.2023

Tekstija kuvat tomi peurakoski

Se on harmi, sillä paneeli toimii loistavasti. Kaksipuolinen aurinkopaneeli tarjoaa teknisten tietojen mukaan 220 watin nimellisen sähköntuoton, kun aurinko paistaa sen etupuolelle ja 155 watin nimellisen sähköntuoton heijastuvasta valosta sen takapinnan kautta. Kyse on siis kaksipuolisesta aurinkopaneelista.

Veneen katolla lappeellaan oleva muutaman vuoden ikäinen reilun sadan watin Sunbeam Nordic -paneeli tarjosi tehoa 51 wattia MPPT-säätimen tietojen mukaan. Kun samalle paikalle laitettiin Ecoflow-paneeli, nousi tehontuotto 161 wattiin. Kun Ecoflow suunnattiin osoittamaan suoraan aurinkoon, teho nousi 166–180 wattiin. Tässä luvussa on siis mukana myös takaa heijastuvasta valosta muodostuva teho.

Kun paneeli suunnattiin väärin päin, eli takapuoli kohti aurinkoa, tehontuotto oli 110–135 wattia. Kaksipuolisuus näyttää toimivan hyvin.

Suurimman miinuksen aiheuttaa paneelin valmistusmateriaali eli karkaistu lasi. Se tekee paneelista painavan (9,5 kg) ja herkän naarmuille. Siirtely veneen kannella vaatii koko paneelin nostamista. Lisäksi siirtelystä tulee hankalaa, kun pelkää koko ajan kolauttelevansa paneelin johonkin ja särkevänsä sen. Avattuna paneelin koko on 82 x 183 senttiä, joten kokonsa ja painonsa puolesta liikuttelu pienessä veneessä on vaikeaa.

Ecoflow 220 W -aurinkopaneeli

Hinta: 449 €. Pituus/leveys avattuna: 183 cm/82 cm Paino: 9,5 kg

Lisätiedot: Ecoflow

  • Ecoflow’n aurinkopaneeli on raskas, mutta tuottaa sähköä kuten lupaa.

Hyvää

+ Kaksipuolisuus toimii, hyvä sähköntuotto

Huonoa

– Raskas, lasipinta altis naarmuill

Lue myös nämä

X