Tilaa
Testit

Pulpettiveneiden pikkumaisterit Finnmaster 55 SC ja 52 SC

Enää ei riitä, että pieni yleiskäyttöinen pulpettivene täyttää tehtävänsä. Sen on myös oltava trendikkäästi tyylitelty, muttei yliampuvasti. Moottorisuositukset eivät saa pelotella kuluttajia, ja sopivan pikkusuolaisesti kirjoitettu hintalappu lisää uskottavuutta.

30.08.2010

Tekstikarel kakko

Kuvatjuha virtanen

Uudet Finnmasterit, 52 SC ja 55 SC, on tehty tämän ajattelun mukaisesti, eikä lopputulos ole yhtään hassumpi.

Mallit 52 ja 55 noudattelevat säntillisesti isosiskonsa 59 SC:n piirteitä. Jopa niin paljon, että joku voi ihmetellä pitääkö malleja olla niinkin pienellä kokoerolla kuin tämän kolmikon kohdalla asia on. Joka tapauksessa koko uusittu troikka muodostaa harmonisen ja yhtenäisen malliperheen.

Uusi ja samalla pienin Finnmaster SC on enintään kuudelle henkilölle moitoitettu, takapenkiltä ajettava sivupulpettivene. Sen leveä ohjauspulpetti antaa hyvän suojan kahdelle.

Painavahkosta nelitahtimoottorista huolimatta 52 SC nousee ongelmitta liukuun kahden aikuisen istuessa takapenkillä. Ajotuntuma on asiallinen ja johdonmukainen, vaikka veneen kaarrekäytös on himena kulmikas.

Finnmaster 52 SC

Finnmaster 55 SC

Isompi tai oikeastaan koko mallistossa keskikokoinen 55 SC on niin ikään kuudelle hyväksytty pulpettivene, joka muistuttaa tiloiltaan ismpaa 59 SC:tä.

Kuljettajalla ja apumiehellä on omat säädettävät erillisistuimensa, jolloin pulpetti on melko lähellä keskivenettä. Pulpetti on tässäkin mallissa sivussa keskilinjalta. Kun kuljettaja istuu vasemmassa tuolissa, on tasapaino hyvä yksinkin ajettaessa.

Finnmaster 55 SC

Lue testi kokonaisuudessaan Kipparista 8/2010

 

Lue myös nämä

X