Tilaa
Testit

Quicksilver Activ 675 Weekend – Viikonloppupaketti

Koppiveneiden konkari todistaa, että seitsenmetriseen pakettiin saa avaraa tunnelmaa ja auttavat valmiudet viikonloppuretkille. Ei kuitenkaan ilman kompromisseja.

26.04.2022

Tekstitimo sarkkinen juha virtanen

Kuvattimo sarkkinen

Kenelle: Pariskunnalle tai pienelle perheelle, joka innostuu perinteisestä veneretkeilystä suljettavan hytin mukavuuksilla.


Quicksilveriä voi syystä kutsua harvinaisen lajin edustajaksi. Toisin kuin takavuosina, markkinoilla ei ole enää montaa alle seitsemän metristä hytillistä retkivenettä. Activ 675 Weekendin kilpailijoita ovat lähinnä ranskalaismerkit Beneteau ja Jeanneau, joiden mallistoissa vastaavilla ”viikonloppuveneillä” on pysyvät paikkansa.

Activ 675 Weekendissä pääsee jo nauttimaan mökkitunnelmista vaihtuvilla maisemilla. Sisällä liukuoven takana odottaa reilu seisomakorkeus, makuupaikat mallia 2 + 1, pieni sohvaryhmä, erillinen wc-tila sekä pentterivalmius. Aika hyvää mukavuutta alle seitsemän metrin paketille.

Viime kauden uutuudeksi esitelty 675-malli muistuttaa kovasti isompaa sisartaan, Activ 755 Weekendiä. Sen pakettihinnat alkavat kuitenkin lähes 75 000 eurosta, joten pienempi kyllä erottuu huokeampana mökkivaihtoehtona.

Ostajaehdokkaiden päitä kääntänee myös se, että 675 Weekend näyttää mittojaan isommalta retkiveneeltä. Siihen on toki Quicksilvereiden kohdalla totuttu. Korkea hytti ja keulaan asti leveänä jatkuva runko herättelevät toivoa siitä, että tässä veneessä toimitaan ja yövytään ahtaudesta kärsimättä.

Quicksilvereiden hyttimalleissa on aina tottunut väljiin avotiloihin. Se ei ole ihme. Tällaisia veneitä myydään paljon Suomea lämpimämpiin Euroopan maihin, joissa ulkoilmaelämästä halutaan nauttia monin tavoin kenties koko pitkän kauden ajan.

Activ 675 Weekendissä se onnistuu mainiosti. Laaja taka-avotila on kalustettu kulmasohvalla, jolle mahtunee neljän hengen porukka – esimerkiksi perhe. Ruokailu- ja kahvitteluhetkiä varten vakiovarustukseen kuuluu irrotettava pöytä. Lisävarustelistalta voi valita hienomman tiikkipöydänkin

Vaaleat verhoilumateriaalit antavat hyttiin valoisuutta ja tilan tuntua.

Lue testi kokonaisuudessaan Kipparista 4/2022.

Lue myös nämä

X