Tilaa
Testit

Quicksilver Activ 755 Weekend

Quicksilverin uudessa Weekendissä on runsaasti katettua tilaa sopuhintaan. Tällä kalustolla veneilykausi alkaa aikaisin ja jatkuu pitkään.

10.03.2017

TekstiKarel Kakko

KuvatArto Wiikari/Otavamedia, Timo Sarkkinen

Umpinaisten, perhekäyttöön soveltuvien pienten retkimoottoriveneiden tarjonta on nykyään yllättävän suppeaa. Ne sopivat hyvin vaihtelevaan säähän, mikä on tärkeä valintakriteeri venettä hankittaessa erityisesti Suomessa. Silti tässä koko- ja hintaluokassa kotimaisia mallistoja hallitsevat day cruiserit.

Moni voikin ihmetellä, miksi retki- ja pienten matkaveneiden luokassa lähes kaikki umpiohjaamolliset kajuuttaveneet valmistetaan joko Välimeren suunnalla tai Puolassa. Mistä moinen suuntaus johtuu?

Kotimaisten valmistajien mallistoja ohjaa se kylmä tosiasia, että niiden menestys ja kannattavuus on ollut viennin ja volyymimallien varassa. Välimeren suunnalta tulevien veneiden kohdalla taas tilanne on se, että sikäläiset tekevät veneitä enemmän tietyille käyttäjäryhmille.

Umpivene on Välimerellä erittäin suosittu, eikä ihme. Umpiveneessä retkeillään ja oleillaan, joten ilmasto vaikuttaa veneen valintaan oli lämpötila sitten kolea tai tukalan kuuma. Tähänkin Quicksilveriin tarjotaan sen suhteellisen huokeasta kokonaishinnasta huolimatta lisävarusteena ilmastointilaitetta.

Lue kaikki

MOOTTORI­VENEISTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X