Tilaa
Testit

River 460 XR – Pehmeyttä ja kulmikkuutta

Norjalaismerkki River tekee itseään tunnetuksi pienillä­ polyeteeniveneillään. Lippulaivana on mökkiluokan ­ehdokas, joka kaipaisi tuntuvaa tuotekehitystä.

26.08.2022

Tekstitimo sarkkinen

Kuvattomi tähti

Kenelle: Huoletonta ja kohtuuhintaista mökkivenettä etsivän ehdokaslistalle, mutta vasta parannettuna painoksena.


Kun puhutaan Norjasta ja polyeteeniveneistä, kaikkien huulilla on ensimmäisenä Pioner. Muista samaan materiaaliin luottavista valmistajasta ei sitten moni ole ehkä kuullutkaan, vaikka niitä kyllä vuonojen maasta löytyy, ja takavuosien arkistoista saisi kaivettua Suomessakin esiintyneitä merkkejä.

Sosiaalisesta mediasta voi nähdä, että River markkinoi kolmea pienintä malliaan ennen muuta junioreille. Ja heillehän nuo 2,9–4,2-metriset kulkineet ovat varmasti omiaan. Ostopäätöksestä vastaaville vanhemmille kelpaa mainostaa ”ämpärimuovina” tunnetun polyeteenin sitkeyttä ja joustavuutta: materiaali kestää hyvin töytäisyjä ja rantautumisten mekaanista kulutusta.

Muovituotteen värikirjo

Sivupulpetilla varustettu River 460 on kokomustassa ”asussaan” ihan menevän näköinen huvivene. Ja ainakaan väriin hankinta tuskin kaatuu, sillä vaihtoehtoja on peräti tusinan verran. Eivätkä ne kaikki ole todellakaan konservatiivisia – ajatelkaapa vaikka pinkkiä tai violettia venettä suomalaiseen mökkimiljööseen.

Muovista yleisilmettä tuskin mikään väri pystyy häivyttämään. Kun halutut muodot ja karhennuksetkin on saatu muoteista, esimerkiksi turkkipinnoitteita ei ole katsottu tarpeelliseksi. Näkyvillä on pehmusteita ja kaiteita lukuun ottamatta pelkkää muovipintaa.

Vakiovarustusta voi kutsua pelkistetyksi. Vaikka pieniinkin veneisiin halutaan yhä enemmän mukavuuksia, joillekin riittänee Riverin malliin ohjauspulpetti ja istumapaikat. Valveutunut ostaja toki olettaa, että karu varustelu näkyy hinnassa.

Lue esittely kokonaisuudessaan Kipparista 8/2022.

Ajoasento on kohtalaisen hyvä, mutta ohutkehäinen ratti ei oikein istu käteen. Jos konsoliin asentaa isokokoisen näytön, se saattaa jäädä hankalasti ratin taakse.

Lue myös nämä

X