Tilaa
Testit

Käytettyä katsomassa: Seven Princess -88 + VP 165 hv dsl -84

12.09.2008

Tekstija kuvat mikko rajala, timo sarkkinen

Vanhahtava peruspaketti

Hintapyyntö 19 900 € ”syystarjouksen tarpeessa”

Seven Princess on niitä 1980-luvun kotimaisia matkaveneitä, joista useimmat myytiin puolivalmiina itserakentajille. Vesillä viilettää siksi hyvinkin erilaisia prinsessoja. Teimme lähempää tuttavuutta yhden kanssa.

Ensivaikutelma viehätti. Kyljet loistivat kirkkaina ja pohjasta paistoi tuore eliönestomaali. Lähempi tarkastelu paljasti, että kauneuden eteen on tehty töitä: kyljet oranssinpunaisine raitoineen on maalattu uudelleen.

Seven Princess on sitä kotimaisten matkaveneiden ikäpolvea, joista ei vielä sujahdeta keulaoven kautta ohjaamoon. Veneen sivukansilla ei tarvitse sipsutella. Ne ovat sen verran leveät, että keskikokoisia kenkiä käyttävän jalat mahtuvat vierekkäin, keulasta ohjaamon sivuille asti.

Kannella liikkuva tarvitsee myös tukea sopivan korkuisista kaiteista. Harmi kyllä, Princessin keulakaiteet jäävät aikuiselle hieman mataliksi. Keulasta tultaessa on edettävä pari askelta ilman tukea, kunnes yltää ohjaamon kattokaiteisiin.

Vaikka Seven Princess on 7 metriä pitkä ja 2,5 metriä leveä, tilat ohjaamossa eivät ole kovin kummoiset. Selvää on, että kävelykelpoiset sivukannet kaventavat vastaavasti sisätilaa. Keskikäytävällä ollessa 180-senttisen pää hieroo kattoa, ja vain kattoluukun alla mahtuu seisomaan kyyristelemättä. Ja jos porukkaa on enemmän kuin 1-2 henkeä, kapeahkolle keskikäytävälle syntyy ruuhka.

Lue juttu kokonaisuudessaan Kipparista 8/2008

Tekniset tiedot:
Seven Princess
Pituus
7 m (ilman uimatasoa)
Leveys 2,5 m
Paino 1 824 kg
Makuusijoja 3
Tehosuositus 60-200 hv
Moottori Volvo Penta AQAD 40, 165 hv
Hinta 19 900 €

Lue myös nämä

X