Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Testit

Silver Fox Avant on luokkansa edullisin sivupulpettimalli

Toinen Silverin 
”ketuista” on 
kokoluokassaan 
harvinainen, leveän sivu­pulpetin tarjoava vaihtoehto. Hinta 
on tässäkin tapauksessa kohdallaan.

17.01.2019

TekstiTimo Sarkkinen

KuvatTimo Sarkkinen ja Arto Wiikari/Otavamedia

Toinen Silverin ”ketuista” on kokoluokassaan harvinainen, leveän sivu­pulpetin tarjoava vaihtoehto. Hinta on tässäkin tapauksessa kohdallaan.

Uuden Fox Avantin tunnistaa ensisilmäyksellä BR:n mallisisareksi. Vaikka veneet eroavat toisistaan tiloiltaan, ne ovat täydelliset tyylikaksoset. Avantissakin on tumma, modernin kulmikkaasti muotoiltu pleksituulilasi, joka on huomattavan kalteva ja vailla reunustavaa kaidetta. Ohjaamon mustat pinnat antavat näyttävyyttä niin ikään.

Avantin peräpenkille mahtuu kolme aikuista, joista kuski on keskellä. Pulpetin etupenkille mahtuu kaksikin kyytiläistä.

Ohjaamoa voi pitää siinä mielessä onnistuneena, että ratti, kaukosäätölaite ja monitoiminäyttö ovat oikeilla paikoilla. Apukuskilla on edessään kaide sekä kannellinen lokero, jonka lisäksi pikkutavaroille on muotoiltu käytännöllinen syvennys.

Penkin paras puoli paljastuu kookkaan kannen alta: hulppeampaa säilytystilaa saa viiden metrin avoveneestä etsiä. Kalastusta harrastava laittaa sinne kylmälaukkunsa, pakkinsa ja varavaatearsenaalinsa. Ja tilaa jää varmasti kaverinkin kamppeille.

Tilaajat voivat lukea Silver Fox Avantin esittelyn kokonaisuudessaan Kipparin digilehdestä 1/2019.

SILVER FOX AVANT

Pituus 4,95 m, leveys 1,95 m, paino 510 kg ilman moottoria

Valmistusmateriaali 
 alumiini/lujitemuovi, henkilöluku 5, CE-luokka C, tehosuositus 40–50 hv, koeajomoottori 
 Honda BF50, nelitahti

Vakiovarusteet mm. Raymarine Axiom 9” -karttaplotteri (sis. CPT-S-anturin ja NMEA2000 verkon), kirkas alumiiniturkkipinta, peräpenkin pehmustetyynyt, automaattipilssipumppu, uistelunopeuden säätökytkin, 12 voltin virran ulosotto, lyhyet laitakaiteet, keulakannen lukitussilmukka

Lisävarusteet mm. Raymarine Axiom 12” -karttaplotteri, Raymarine RV-100 CHIRP RealVision 3D -peräpeilianturi, peräkuomu, satamapeite, pulpetin suojahuppu, pehmustetyynyt keulapenkeille, vesihiihtotanko, takilanalusta, lisäkaide takilalle, keulasähkömoottorin kiinnitysteline, ruskeansävyiseksi anodisoitu alumiiniturkkipinta, mukiteline RST, Abloy-lukkosarja

Hinta 14 500 €, pakettihinta 
Honda BF60 -moottorin kanssa vakiovarusteilla 19 990 €

Valmistaja TerhiTec Oy/Silver, Ähtäri

Lue myös nämä

X