Tilaa
Testit

Silver Wolf BR 510 – täsmäisku Ähtäristä

14.01.2012

Tekstikarel kakko

Kuvatjuha virtanen

Juha Virtanen

Kotimaisilla pulpettivenemarkkinoilla viiden metrin kokoluokka yhdistettynä noin 50 hevosvoiman teholuokkaan on tällä hetkellä yksi suosituimmista. Sen voidaan sanoa vastaavan takavuosien neljän metrin avovenettä parikymppisellä perämoottorilla, ja yhdessä ne muodostavat nykyisten mökkiläisten ja virkistyskalastajien perustyyppiveneen.

Silverin uusien Wolf-mallien kohderyhmää ovat käyttäjät, jotka tarvitsevat yleis- ja yhteysvenettä mökki- sekä kalastuskäyttöön.

Suuntaviivat uuden mallin luomiseen on haettu markkinoita ja vertailutesteissä menestyneitä konsepteja tutkimalla. Muotokieli puolestaan on otettu Hawkista.

Silver Wolf BR on tuplapulpetillinen vene, jonka sisärakenne on lujitemuovia ja runko on alumiinia. Veneen henkilöluku on kuusi, kaikille on istumapaikat ja matkustamon tyynysarjat kuuluvat vakiovarusteisiin.

Hinnakkaimmat mutta myös ehdottomasti eniten mukavuustasoon vaikuttavat lisävarusteet ovat kuomu ja pulpettien kiinteä väliovi, joka maksaa 460 euroa.

Lisävarustelistalta löytyvät myös lattiaan kiinnitettävät kuormalenkit tavaroiden kiinnittämistä varten. Ne ovat varusteita, joiden soisi olevan monessa veneessä vakiovarusteita.

Lupaava ajettavuus

Wolfien runkoon on tavoiteltu tasapainoa ja yksinkertaisen turvallista ajettavuutta. Vesilinjaltaan uutuudet ovat huomattavan leveitä, joten niiden voi olettaa kestävän laitakuormaa hyvin ja kallistelevan kaarroksissa maltillisesti.

Esittelypäivänä vallitsi poikkeuksellisen kova tuuli, joka antoi vahvistuksen siitä, että Wolf saattaa hyvinkin olla kova sana kokoluokassaan.

Lue esittely kokonaisuudessaan Kipparista 1/2012

Tekniset tiedot

Pituus 5,10 m
Leveys 1,98 m
Paino 520 kg
Syväys 0,50 m
Valmistusmateriaali alumiini ja lujitemuovi
Teho 50-60 hv
Polttoainesäiliö irtosäiliö
Vakiovarusteet kulkuvalot, uimaporras, pehmustetut kuppi-istuimet, tyynysarja, sammutin, automaattinen pilssipumppu, virran ulosotto
Lisävarusteet kaikuluotaimen anturiteline, CD-soitin, kylmälaatikko, kuormalenkit, lattian kumipinnoite, ovi pulpettien väliin, tyynysarja keulaan, kuomu, satamapeite, erilaiset kalastusvarusteet, vesihiihtotanko
Henkilöluku 6
CE-luokitus C (rannikko)
Hinta 14 200 e
Valmistaja TerhiTec Oy, Ähtäri, www.silverboats.fi

Lue myös nämä

X