Tilaa
Testit

Start 450 PRO

Pienessä venäläisessä alumiiniveneessä on luonnetta ja persoonaa, niin hyvässä kuin pahassa. Start on hauska ja huokea vaihtoehto aloittelevalle kipparille.

12.12.2016

TekstiTimo Sarkkinen

Aina silloin tällöin kaiken kansan nähtäville ilmestyy veneitä, joiden hintalappu saa pysähtymään. Näin kävi itselleni Helsingin helmikuisilla venemessuilla osastolla, jossa oli kaksi pientä valkorunkoista alumiinivenettä huomiota herättävästi päällekkäin esille nostettuna.

Ei ollut mikään yllätys, että paatit olivat matkanneet Suomeen Venäjältä. Silti 2 500 euron tarjous 4,5-metrin kahvaohjattavasta mallista ja tonni enemmän 70-luvun henkisestä tuulilasimallista tuntuivat aika täräytyksiltä. Oli selvitettävä, millaisen menopelin ”jokamiehen budjetilla” saisi.

Ja kas, pikkuveneiden takana olikin suuri valmistaja. Pietarin liepeillä vuodesta 2005 toiminut Trident Aluminium Boats on nimensä mukaisesti erikoistunut alumiinirunkoisiin veneisiin ja tekee niitä huvi- ja viranomaiskäyttöön. Mallistoa voisi kuvailla yleisilmeeltään karskin työkalumaiseksi, ja mielenkiintoista on, että siihen kuuluu myös ponttoneilla varustettuja ribejä.

Lue kaikki

MOOTTORI­VENEISTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X