Testit

Start 450 PRO

Pienessä venäläisessä alumiiniveneessä on luonnetta ja persoonaa, niin hyvässä kuin pahassa. Start on hauska ja huokea vaihtoehto aloittelevalle kipparille.

12.12.2016

TekstiTimo Sarkkinen

Aina silloin tällöin kaiken kansan nähtäville ilmestyy veneitä, joiden hintalappu saa pysähtymään. Näin kävi itselleni Helsingin helmikuisilla venemessuilla osastolla, jossa oli kaksi pientä valkorunkoista alumiinivenettä huomiota herättävästi päällekkäin esille nostettuna.

Ei ollut mikään yllätys, että paatit olivat matkanneet Suomeen Venäjältä. Silti 2 500 euron tarjous 4,5-metrin kahvaohjattavasta mallista ja tonni enemmän 70-luvun henkisestä tuulilasimallista tuntuivat aika täräytyksiltä. Oli selvitettävä, millaisen menopelin ”jokamiehen budjetilla” saisi.

Ja kas, pikkuveneiden takana olikin suuri valmistaja. Pietarin liepeillä vuodesta 2005 toiminut Trident Aluminium Boats on nimensä mukaisesti erikoistunut alumiinirunkoisiin veneisiin ja tekee niitä huvi- ja viranomaiskäyttöön. Mallistoa voisi kuvailla yleisilmeeltään karskin työkalumaiseksi, ja mielenkiintoista on, että siihen kuuluu myös ponttoneilla varustettuja ribejä.

Lue kaikki

MOOTTORI­VENEISTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Tekniset tiedot

Start 450 PRO

Pituus 4,46 m

Leveys 1,65 m

Paino n. 200 kg ilman moottoria

Valmistusmateriaali alumiini

Kantavuus 5 henkeä

CE-luokka C (rannikko)

Tehosuositus 9,9 – 40 hv

Koeajomoottori Honda BF20, nelitahti

Vakiovarusteet mm. hitsatut kaiteet ja knaapit, irrotettavat istuintuhdot, kölilista, avattava tuulilasi, mela

Lisävarusteet mm. lisäpenkit, säilytyslaatikko, kuppi-istuimet, uimatasot ja -tikkaat, akkukotelo ja pääkytkin, automaattinen ja käsikäyttöinen pilssipumppu, ajokuomu, satamapeite, istuinpehmusteet, korotetut keulakaiteet, kulkuvalot, airot

Värivaihtoehdot valkoinen, sininen, harmaa 200 €, muut vapaasti värikartasta 395 €

Hinta 4 400 € ilman moottoria

Koeajovene 10 140 €

Valmistaja Trident Aluminium Boats, Pietari (Lomonosov), tridentboats.ru

Maahantuoja Vene Androm Oy, Lohja, fi.startboats.com

Lue myös nämä

X