Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Jutut

Suvi 4700 SR Duo on mökkisuomalaisen perusvene

11.12.2011

TekstiSatu Björn

Suvi 4700 SR Duo

Sadevesityhjenevälle edulliselle mökkiveneelle on Suomessa käyttöä ja käyttäjiä, niin rannikolla kuin sisävesillä. Yksi uusimmista tarjokkaista markkinoille on Suvi 4700 SR Duo.

Vaikka venealalla myllertää, on vakaakulkuiselle mökkiveneelle aina kysyntää. Ensi kaudelle tuleva Suvi 4700 SR Duo on tuplapulpetillinen mökkiläisen perusvene, jonka tilat mahdollistavat myös vapaa-ajankalastuksen.

Veneen runko perustuu hyvin pitkälti, mutta pienin muutoksin Yamarin 46 -malliin. Suvi on toteutettu karummin, yksikuorisena, jolloin hintaa on saatu laskettua Yamarinia alemmas.

Kaksikuorinen Yamarin on tietysti sisätilojensa osalta nätimpi katsella, mutta esteettisestä nautinnosta saa maksaa noin 2 500 euroa enemmän kuin tyydyttäessä arkisempaan Suviin. Monille käytännöllisyys ja edullisuus vielä merkitsevät jotain – ja varsinkin näinä aikoina, jolloin työpaikoilla ja tehtaissa tuulee.

Varsinkin perheellinen mökkiläinen kaipaa veneeltään turvallisuutta. Vene ei saa pahemmin kallistella, kun siihen noustaan ja siirrytään omille paikoilleen. Ja turvallisuutta kaivataan myös silloin, kun jälkikasvu rupeaa olemaan siinä iässä, jolloin halutaan alkaa itse kokeilla veneellä ajamista ilman vanhempia.

Suvi ei pahemmin kallistele paikoillaan ollessaan ja ajossa se kulkee varsin vakaasti. Kaarteissa kallistelu on hillittyä. Silloin vene oikeastaan saisi kallistua enemmänkin kaarteen suuntaan, mikä helpottaisi penkeillä pysymistä. Suvi 4700 SR Duo

Tilaa koko perheelle

Pulpettien taakse peräpenkille mahtuu periaatteessa kolme istumaan, mutta silloin painoa alkaa olla perässä liikaa. Keulaa kiertää koko avotilan matkalta penkki, johon saa kiinnitettyä myös istuintyynyt. Keulassa istuville on myös erilliset kahvat, joista voi ajon aikana pitää kiinni. Normimittaiselle kuskille on ratin takana hyvin tilaa. 

Suvi on varsin vakaa vene, joten se soveltuu hyvin myös kalasteluun, mitä moni mökkiläinen mielellään vapaa-aikoinaan harrastaa. Heittouistelu sujuu parhaiten pulpettien etupuolella. Takana on vähemmän tilaa seisaaltaan oleskeluun, mutta sieltäkin saa vieheen viskattua veteen saaliin toivossa.

Tekniset tiedot

Teksti: Juha Virtanen
Kuvat: Seppo Evinsalo ja Juha Virtanen

Pituus 4,70 m
Leveys 1,96 m
Valmistusmateriaali lujitemuovi, yksikuorirakenne
Henkilöluku 4
Tehosuositus 40 hv
Koeajomoottori Yamaha F40
Vakiovarusteet mm. kaiteet, tuulilasi ja uimaportaat, teleflex-ohjaus, virran ulosotto 12V
Lisävarusteet mm. ohjauspulpettien välipressu, solumuovinen istuinsarja, istuintyynyt, satamakuomu
CE-luokitus C (rannikko)
Hinta 5 890 euroa vakiovarustein
Valmistaja Konekesko Oy Termalin, Mikkeli
www.termalin.fi ja www.konekesko-marine.fi
Tiivistelmä Kippari-lehden 12/2011 jutusta

Lue myös nämä

X