Testit

Bella 700 Raid

Uusi Bella 700 Raid on mielenkiintoinen kahdesta syystä. Ensinnäkin se vahvistaa uskoa siihen, että kotimaisellakin venetuotannolla on mahdollisuuksia pärjätä erikostuneilla ja tiettyyn käyttöön kohdennetuilla malleilla. Toiseksi se osoittaa, että ohjaushyttiveneellä on vauhdikkaalla rungolla pienessäkin koossa mahdollista saavuttaa kelvollinen ajettavuus.

09.09.2015

TekstiKarel Kakko

KuvatSeppo Evinsalo

Helsingin venemessuilla viime helmikuussa esitelty Bella 700 Raid kiinnitti huomiota aggressiivisilla, oransseilla värisomisteilla ja mustaksi eloksoidulla kaidevarustuksella, joilla halutaan luoda mallinimelle sopivaa mielikuvaa.

Mallinimenä Raid on uusi ja ytimekäs. Sanana se tuonee suomalaisille mieleen joko hyönteismyrkyn tai rikoselokuvan. Se tarkoittaa kuitenkin suomennettuna hyökkäystä tai rynnäkköä, joten veneen mallinimenä ensimmäinen mielleyhtymä on selvästi partiovene.

Koska Bellan mallistosta löytyy jo malli nimeltään 700 Patrol, oli uutukaiselle keksittävä kokonaan uusi mieleen painuva nimi.

Kohderyhmä uudella Raidilla on selvästi urheilukalastus. Onhan sekin eräänlaista rynnimistä ja hyökkäystä kalojen kimppuun ja onpa uistelukin partioluontoista toimintaa.

Lue kaikki

MOOTTORI­VENEISTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X