Tilaa
Testit

Testi: Nordkapp Noblesse 830 – Perinteisten linjojen uutuus

Nordkapp on uskollinen vuosia sitten luoduille muodoille. Pääsuunnittelija Espen Thorupin johdolla mallit ovat silti jatkuvasti kehittyneet. Varsinkin kuski nauttii.

13.09.2023

Tekstivesa leppä

Kuvatanton reenpää

Kenelle: Viikonloppujen tai kesäiltojen retkiveneeksi parilapsiselle perheelle tai kahdelle pariskunnalle. Mahdollistaa myös pienen porukan pidempiaikaisen loman.

Uutuusveneet ovat viime aikoina olleet usein niin sanottuja kirveskeuloja, mutta norjalainen Nordkapp on uusissa malleissaankin pysynyt uskollisena perinteisille linjoille ja tilajärjestelyille. Siksi onkin mielenkiintoista tutkia, mitä veneilijälle tarjoaa Nordkappin uusi, iso DC-vene.

Kiinnostusta lisää veneeseen asennettu perämoottori, joka on ensimmäisiä Suomessa vesillä nähtyjä Mercuryn V10-moottoreita, nimellisteholtaan 350 hevosvoimaa.

Toimittajamme Jouko Saarinen pääsi tutustumaan moottoreihin niiden esittelytilaisuudessa Yhdysvalloissa. Nyt pääsimme kokeilemaan, miten moottori toimii viileässä vedessä ja suomalaisissa olosuhteissa.

Nordkapp 830 on hieman vajaa kolme metriä leveä, mutta vaikuttaa mittaansa suuremmalta. Avotilan penkeille mahtuu varmasti jopa kymmenisen henkilöä, mikä on myös ilmoitettu kantavuudeksi. Oleskelutilan avaruutta lisää kahden hengen apukuskin penkki, jonka selkänoja kääntyy eteen ja taakse tilanteen mukaan.

Koko avotilan saa katettua ajokuomulla, joka sijoittuu avoinna ollessaan takapenkin alle nostovalmiuteen.

Veneen leveyden huomaa myös avotilan keulakajuutasta erottavasta laipiosta. Siihen mahtuvat rinnakkain hyvin niin ohjauspulpetti, portaat keulakannelle kuin kulkuaukko keulakajuuttaankin, eikä missään kohdassa tule ahtauden tuntua.

Nordkappin avotila on juhlava. Kun apukuskin selkänojan kääntää eteen, tilaa on jopa kymmenelle hengelle.

Kuomu sijaitsee takapenkin alla silloin, kun sitä ei käytetä.

Lue lisää Kipparista 9/2023

Nordkapp Noblesse 830

Pituus: 8,30 m, leveys: 2,92 m, paino (ilman moottoria): 2 100 kg, valmistusmateriaali: lujitemuovi, henkilöluku: 10, makuupaikat: 4, CE-luokka: C, tehosuositus: 300–500 hv perämoottori (yksi tai kaksi moottoria), koeajomoottori: Mercury Verado 350 V10, polttoainesäiliö: 325 l, vesisäiliö: 45 l, lämminvesivaraaja: maasähköllä toimiva varaaja 30 l, lämmityslaitteella toimivana 9 l, septisäiliö: 45 l

Vakiovarusteet: mm. kuomu, painevesi, pentteri, sähköinen wc, tuulilasinpyyhkijät, jääkaappi, keulapotkuri

Lisävarusteet: erilaisia varustepaketteja ja/tai yksittäin mm. trimmitasot, ankkurivinssi perään, ohjailupotkuri perään, karttaplotteri, lämmitin

Valmistaja: Nordkapp Boats, Norja, valmistusmaa: Puola

Lisätietoja: Nordkapp Boats

Hinta: alkaen perusvarustuksella ja 300 hv moottorilla 152 400 €, koeajovene 190 900 € (sis. Highline- ja Weekend-varustepaketit sekä Garmin-kaksoisnäyttö, peräankkurivinssi, keula- ja peräpotkuri sekä valkoinen moottori)

Lue myös nämä

X