Tilaa
Testit

Testissä Bella 550R – Positiivisesti valtavirtaan

Bellan uusi 550 R on merkin imagon mukaisesti asiallinen käyttövene ilman suurempia kikkailuja muotoilulla tai ominaisuuksilla. Käyttötarkoitukseltaankin se poikkeaa tämän päivän valtavirrasta.

10.03.2022

Tekstivesa leppä

Kuvatmirva kakko

Kenelle: Monitoimi- ja yhteysveneeksi mökkiläisille, jotka tarvitsevat myös kuljetuskapasiteettia. Sopii myös vapaa-ajan veneeksi ja etenkin kalastajille tilajärjestelyjensä ansioista.


Bellan uutta 550 R -mallia voi hyvällä syyllä pitää mielenkiintoisena siksi, että siinä ei ole mitään erityistä mielenkiintoa herättävää, erikoista tai yllättävää. Se täyttää mallistossa olevan aukon nykyaikaisten avoveneiden sarjassa.

Uusi R on jo viime vuosikymmenen puolivälissä esitellyn BR:n eli kahdella pulpetilla ja koko veneen levyisellä tuulilasilla varustetun bowriderin sisarmalli. Tämän veneen tapauksessa voi hyvällä syyllä puhua sisarmallista, koska runko on täsmälleen sama, mutta sisämuotti kaikkine sisätilaratkaisuineen on aivan jotain muuta.

Bella 550 BR Esittely Vene 5/2016

Bella 550 BR Vertailu Kippari 5/2018

Värityksessä Bella on luopunut kirkkaista väreistä rungossa ja sisustuksessa ja pitäytyy nyt perusvalkeassa, mustassa ja harmaassa somistettuna kirkkaan sinisillä yksityiskohdilla. Bellan imagoon ja perusveneilijälle väritys sopinee, joku voi kaivata pirteämpää ilmettä.

Uuden Bellan sisätilat ovat periaatteessa juuri sellaiset, kuin ne keskipulpettiveneessä ylipäätään voivat olla. Keulassa on yksi penkki ja kulku veneeseen. Keskellä venettä on ohjauspulpetti, jonka edessä on penkki ja takana erilliset istuimet kuskille ja yhdelle matkustajalle, olkoon hän sitten kartturi, apuri tai kalakaveri.

Takana on veneen levyinen penkki, johon mahtuu kolme henkilöä istumaan kohtuullisen hyvin. Oikeassa laidassa on kulku uimatasoille.

Tuulilasin takana on penkit kahdelle hengelle. Penkit antavat hyvän tuen ajossa.

Lue testi kokonaisuudessaan Kipparista 3/2022.

Lue myös nämä

X