Tilaa
Testit

Testissä Linssen 35 SL AC – Laatua ja perinteitä

Hollantilaisen teräsveneen yleisilme ja tilat ovat tuttuja ja toimivia. Uusi Linssen 35 SL AC tuo perinteen päälle kuitenkin paljon uutta niin materiaaleissa ja varustelussa kuin kokonaisuuden toteutuksessakin.

14.10.2021

Tekstivesa leppä

Kuvatmarkus pentikäinen

Kenelle: Rauhallista kyytiä etsivälle pariskunnalle tai pienelle perheelle jopa kesämökin korvikkeeksi. Toiminnallisesti se on omimmillaan varttuneemman väen mieleen.


Hollannista Suomeen tuotavien uusien teräsveneiden kärkijoukossa oli jo 1980-luvulla Linssen, joka perustettiin vuonna 1949. Aluksi se oli veneiden sisustaja, mutta vuosien saatossa siitä kehittyi yksi merkittävimmistä teräsveneiden tuottajista. Vene sai nimensä perustajansa Jac Linssenin mukaan.

Seitsemässä vuosikymmenessä Linssenistä on muodostunut arvostettu ja pienvalmistajiin verrattuna suuri, vaikka sen valmistusmäärä on vuosittain vain noin 70 kappaletta. Suurimmalla osalla hollantilaisvalmistajista tuotanto on alle kymmenen venettä vuodessa.

Tämän päivän mallisto kattaa kokoluokat 35–50 jalkaa viiden jalan välein. Jokaisesta kokoluokasta on saatavissa useita versioita – takahytillä tai ilman, kovalla katolla tai ilman. Varustelu tehdään asiakkaan toiveiden mukaan.

Linssenin arvostuksesta kertoo se, että sen on sanottu pitävän parhaiten hintansa Keski-Euroopan moottorivenemarkkinoilla, joskaan vertailtavina olleista merkeistä ja malleista ei ole tarkkaa tietoa.

Suomeen on tuotu hyvinkin erikokoisia Linssenejä, mutta painopiste on ollut ja on edelleen pienemmissä malleissa. Niinpä uusin Linssen 35 SL (Sport Luxury) AC (Aft Cabin) on samalla malliston eniten suomalaisia kiinnostava malli kokonsa, tilojensa ja tietysti myös hintansa puolesta.

35 SL AC on perinteisen näköinen, mutta muotoilussa ja värityksessä on merkkejä kokonaan uudesta mallista.

Myös veneen lay out on perinteinen. Keulassa on suuri nukkumakajuutta säilytystiloineen sekä erilliset suihku- ja wc-tilat. Niihin on ovet keulakajuutasta ja lisävarusteena myös salongin puolelta.

Varsinaisessa salongissa on vasemmalla laidalla pentteri, jossa on hyvä varustus. Ruokailutila, huonon kelin matkustamo ja lämmin illanistujaistila ovat oikealla laidalla, jossa pöydän ääreen mahtuu 4-5 hengen seurue syömään tai seurustelemaan.

Ateriosta saa myös lisävuoteet parille henkilölle.

Linssenin salonki on valoisa ja avara. Pinnat ovat sisustuslevyä.


Lue testi kokonaisuudessaan Kipparista 10/2021

Tilaa Kippari-lehti nyt syyshintaan tästä.


Video: Näin Linssen lipuu merellä Helsingissä aurinkoisena kuvauspäivänä.

Tekniset tiedot

Linssen 35 SL AC

Pituus 10,70 m, Leveys 3,35 m, Paino 9 000 kg

Valmistusmateriaali teräs

Henkilöluku 8 (makuupaikkoja 4 + 2)

CE-luokka C

Tehosuositus 75 hv

Koeajomoottori Volvo Penta D2-75, 55 kW (75 hv)

Polttoainesäiliö 240 l

Vesisäiliö 220 l

Septisäiliö 240 l

Vakiovarusteet mm. radio, keulapotkuri, hydrauliohjaus, lämmin vesi, maasähkö, jääkaappi, kaasuliesi, Raymarinen i70S -monitoiminäyttö, loki, kaikuluotain

Lisävarusteet mm. runkoväri, gps-plotteri, tv, sähköinen wc, sähköinen ankkurivinssi, kaasu-uuni, tiikkikansi perässä, pehmusteet avotilassa, suuri kuomu, sivu- ja keulaportaat, kiinteä ohjaajan istuin, perän ohjailupotkuri, autopilotti

Hinta alkaen 321 600 €, koeajovene 417 200 €

Valmistaja Linssen Yachts, Maasbracht, Hollanti,

Maahantuoja Proficon Marine

 

Lue myös nämä

X