Tilaa
Testit

Testissä Master Pro 750 – Ison luokan itähaastaja

Master Pron lippulaivamalli on saanut kokoa ja uutta ilmettä, joka tuo sen entistä lähemmäksi skandinaavista valtavirtaa. Kokonaisuutta voi kutsua tasavahvaksi, vaikka viilaamisen varaakin vielä löytyy.

08.12.2021

Tekstitimo sarkkinen vesa leppä

Kuvattimo sarkkinen

Kenelle: ison porukan konstailematon yhteys- ja yleisvene niille, jotka haluavat taittaa pitkiä matkoja tarvittaessa ripeästikin, mutta eivät kuitenkaan kaipaa kovaa katetta.


Nykypäivän alumiiniveneillä on tapana kasvaa uudistusten yhteydessä, vaikka mallimerkintä pysyisi samana. Master Pro 750 on yksi tuoreimmista todisteista. Edellisen sukupolven ”seiskaviiskymppi” (Kippari 8/2019) on niin mitoissa kuin muistikuvissakin kirkkaasti pienempi kulkupeli.

Joka suhteessa kasvanut koko ei kuitenkaan ole uutuusmallin huomattavin muutos. Silmiinpistävintä on se, että venäläisvalmistaja on tehnyt avovenemalliston lippulaivastaan melkein kotimaisten kilpailijoiden tyylisisaren – niin lähellä linjat ovat esimerkiksi Buster Magnumia tai Yamarin Cross 75:tä.

Jo pitkään on toki ollut selvää, että Master Pro – takavuosina pelkkä Master – on tullut Pohjoismaihin ja muualle Eurooppaan ihan vakavana haastajana. Arvokkaan jättimallin on haluttu sulautuvan mutkitta siihen joukkoon, josta ostaja ison bowriderinsa valitsee. On luotettu siihen, että tunnetusti merkkiuskollista ja konservatiivista ostajakuntaa ei erikoisuuksilla hurmata.

Vahvasti harmaissa

Moni asia on muuttunut, mutta edelleen Master Pro 750 on täysalumiininen vene – aivan kuten kaikki pienemmät mallisisarensa. Laituriparkissa paljasta alumiinipintaa ei ole kuitenkaan näkyvissä muualla kuin kyljissä, jotka nekin saa maalattuina lisähintaan.

Sisäpinnat ovat laajalti tummanharmaan maalin peitossa. Kun istuinpehmusteissakin on harmaan sävyjä, tunnelma on varsin arkinen, jopa hieman lattea. Siitä huolimatta, että kyseessä on moottoreineen lähes 70 000 euron lippulaivamalli.

Siispä vaikka Master Pro lähestyy muotoilullaan kilpailijoitaan, kaikkea hienostuneisuutta venäläisvalmistaja edelleen näyttää karttavan.

Varustelultaan Master Pro on melko lailla odotuksia vastaava. Maahantuojalla on veneeseen oma vakiovarustepakettinsa, johon kuuluvat muun muassa perinteiset trimmitasot ja kuomu. Nykypäivän suuntauksesta poiketen konsolin monitoiminäyttö on hankittava lisävarusteena.

Lue testi kokonaisuudessaan Kipparista 12/2021

Tekniset tiedot

Master Pro 750

Pituus 7,66 m, Leveys 2,44 m, Paino n. 1 200 kg ilman moottoria

Valmistusmateriaali alumiini

Henkilöluku 8

CE-luokka C

Tehosuositus 150–300 hv

Koeajomoottori Mercury F225 XL DTS, nelitahti

Polttoainesäiliö 250 l

Vakiovarustus mm. hydrauliohjaus, trimmitasot, kuomu, tuulilasinpyyhkijät, pulpettien väliovi, uimatasot, 12 V pistoke, päävirtakatkaisin, automaattinen pilssipumppu, led-navigointivalot

Lisävarusteet mm. automaattinen trimmijärjestelmä, avotilan pöytä, säilytyspeite, maalatut kyljet, keulapotkuritunneli, joustava turkkipinnoite, ankkurivinssi, maasähköjärjestelmä

Hinta alk. 39 900 €, pakettina Mercury F225 -moottorin kanssa vakiovarustein 67 900 €

Valmistaja Master Pro Ltd, Pietari, Venäjä

Maahantuoja Masterboats Waltic-boatcenter, Helsinki

 

Lue myös nämä

X