Tilaa
Testit

Testissä Sargo 28 – Varmoilla vesillä

Loppuun asti viety tarkoituksenmukaisuus on parasta taidetta, mitä veneilijä voi rahallaan saada. Uudistunut Sargo 28 tarjoaa yhteysveneilijälle kaiken tarpeellisen ja vähän tarpeetontakin.

11.08.2021

Tekstiismo virta

Kuvatanton reenpää

Kenelle: Isoa, laadukasta ja merikelpoista yhteysvenettä tarvitsevalle veneilijälle, joka haluaa toisinaan myös yöpyä veneessään.


Astut veneeseen raskaan kantamuksen kanssa ja horjahdat. Hapuilet tukea jostain. Ei hätää, jos olet noussut uuteen Sargoon. Käsi osuu ihan varmasti tukevaan kaiteeseen, jonka avulla saat tasapainon korjattua. Kaiteita löytyy kaikkialta, missä niille suinkin voi olla tarvetta.

Seuraavaksi se kantamus pitäisi keplotella nopeasti hyttiin sateelta suojaan. Ei hätää taaskaan. Kun Sargo uudisti 28 -jalkaisen mallinsa, se päätti leventää sivuovea. Hankalan muotoinenkin kapsäkki sujahtaa vaivatta sisään.

Leveämpi ovi auttaa kulkua siinäkin tapauksessa, jos vuosien kuluessa kuskikin on muuttunut vähän hankalan muotoiseksi. Kulku ulos köysiä irrottelemaan käy leveistä ovista raamikkaaltakin nopeasti ja helposti. Sitä arvostaa varsinkin yksin liikkuva.

Kun vene sitten on saatu vesille, pitäisi löytää mukava asento, jossa ajaminen, navigointi  ja muun liikenteen tarkkailu sujuvat ilman turhaa stressiä.Tämäkin käy Sargossa sutjakasti. Korkealla olevan penkin ja koko ohjauspaneelin runsaat säätömahdollisuudet takaavat hyvän ajoasennon ja näkyvyyden joka suuntaan.

Loppuun asti viety tarkoituksenmukaisuus edellyttää sitä, että Sargon suunnittelijoilla on täytynyt olla kirkkaana mielessä veneen päätarkoitus. Ja se on tietenkin toimiminen varmana ja turvallisena yhteysveneenä kaikissa mahdollisissa olosuhteissa, myös niissä häijyimmissä.

Lue testi kokonaisuudessaan Kipparista 8/2021.

Katso Kipparin kesätarjous täältä.

Leveille sivukansille sopii kulkemaan isompikin mies tavaroineen. Hytin takana on suojainen paikka.

Tekniset tiedot

Sargo 28

Pituus 9,20 m, leveys 2,99 m, syväys 1,05 m, paino 4400 kg

Valmistusmateriaali lujitemuovi

Kantavuus 12 henkeä

CE-luokka B

Tehosuositus 270400 hv

Polttoainesäiliö 500 l

Koeajomoottori Volvo Penta D6-380 DPI

Vakiovarusteet mm. keulapotkuri, sähköisesti tehostettu ohjaus, Mente Marine ACS R -trimmiautomatiikka, Volvo Penta PTA -moottoritrimmiavustin, Garmin 8412 plotteri+ kauko-ohjain

Lisävarusteet mm. värirunko, rungon pa-vaahdotus, ulkopintojen tiikki, ankkurivinssi keulaan tai perään

Koeajoveneen hinta 239 415 €, (hinta alk. 213 377 €)

Valmistaja Ab Sarins Båtar Oy, Kokkola, Sargo Boats 

 

Lue myös nämä

X