Tilaa
Testit

Testissä TG 6.1 – Saariston monikäyttöinen työkalu

Kun TG:n pienin malli 5.9 uudistui ja sai nimen 6.1, jotkin yksityiskohdat paranivat, mutta toiset jopa taantuivat. Ennallaan on veneen luonne pelkistettynä saariston työkaluna yhteys- ja harrastuskäytössä.

14.12.2022

Tekstivesa leppä

Kuvatmarkus pentikäinen

Kenelle: Saaristossa liikkuvalle mökkiläiselle, mökin rakentajalle, kalastajalle tai kalaporukalle.


Uuden 6.1:n pohjana on 5.9:stä, tai oikeammin sen uusimmasta versiosta 5.9X:stä periytyvä runko. Nyt rungon pituudeksi ilmoitetaan 6,10 metriä, vaikka ihan tarkka mitta on 6,07 metriä. Mallimerkintä on kuitenkin lähempänä todellista pituutta kuin vanha 5.9.

Suurimmat muutokset ovat tapahtuneet ulkonäössä sekä kajuutan rakenteissa ja muotoilussa. Teknisesti merkittävin seikka on ikkunoiden muuttuminen liimalaseiksi entisen kumitiivistekiinnityksen sijaan. Veneen painokin on pysynyt suurin piirtein ennallaan, eikä painoilmoitusta ole katsottu tarpeelliseksi muuttaa.

Selkeä muutos on myös teknisissä ominaisuuksissa, joissa moottorisuositus on muuttunut aiemman 50–70 hevosvoiman sijaan 60–80 hevosvoimaan. Tehosuosituksen muutos perustunee myyjäverkoston muutokseen.

Vaikka TG on vain kuusimetrinen, sen tilat on käytetty järkevästi ja niistä on saatu toimivat. Ilmeisesti siinä on myös syy siihen, että venettä ei uudistuksessa haluttu muuttaa enempää. TG on hyvä esimerkki siitä, että runkoon ei yritetä tunkea tavaraa enemmän kuin siihen järkevästi mahtuu.

Keulan avotilasta pitävät taatusti myös monet kalastajat. Vetouisteluun avotila ei hyvin sovellu, mutta esimerkiksi heittouistelussa, jigatessa ja verkoilla tila on kerrassaan mainio ja täyttää tilan tarpeet useammallekin kalakaverille.

Veneeseen on helppo kulkea kyljen kautta. Apuna ovat hyvät kattokaiteet ja kunnon askelmat avotilassa.

TG:n matkustamo on valoisa ja tarjoaa riittävät tilat omaan käyttötarkoitukseensa.

Lue testi kokonaisuudessaan Kipparista 12/2022

LUE MYÖS:

TG:n historia – Kilpaveneiden sukua

Muut Kipparissa testatut TG-veneet

TG 6.1

TG 6.1

Pituus 6,1 m, leveys 2,1 m, paino 640 kg (ilman moottoria), valmistusmateriaali lujitemuovi, henkilöluku 5, CE-luokka C, tehosuositus 60-80 hv perämoottori, koeajomoottori Honda BF80, polttoainesäiliö 70 l

Vakiovarusteet mm. hyttivalaistus, kattoluukku, kajuutan pehmusteet, NFB-ohjaus, trimmitasot, tuulilasinpyyhkijät, uimaportaat

Lisävarusteet mm. led-keulavalot. vuodepatjat, keulatikkaat, Raymarine-karttaplotteri, NMEA2000-verkko

Hinta alkaen 41 990 € perusvarustuksella, koeajomoottorilla 43 490 €

Valmistaja Freja Marin Oy Porvoo, valmistusmaa Suomi

Lisätiedot TG-boats

 

Lue myös nämä

X