Testit

Nordkapp Enduro 805

Poikkesimme tutulta koeajoreitiltä ja suuntasimme kokan etelään kohti Tallinnaa, jotta pääsisimme jyvälle Nordkappin uuden lippulaivan syvimmästä olemuksesta.

16.07.2017

TekstiKarel Kakko

KuvatAnton Reenpää/Otavamedia

Nordkapp lienee tänä päivänä markkinoidemme tunnetuin ja näkyvin norjalaisvene. 50 vuoden ikään ehtineen brändin laivastoon kuuluu neljä eri mallisarjaa: avokeulaiset Avantit, keskipulpetilliset Endurot, DC-tyyppiset Noblesset sekä edellä lueteltujen eri malliversioiden alumiinirunkoiset Rangerit, joita on tuotannossa jo viisi mallia.

Tämän vuoden uusi malli on keskipulpetillisen Enduro-sarjan 805. Vene korvaa aiemman Enduro 760 -veneen, joka on myös koeajettu Kipparissa (11/2011).

Uuden ison Enduron suunnittelusta on vastannut vanha tuttu konkari, Espen Thorup, joka loi Nordkappin ilmeen ja suunnan jo 90-luvulla.

Lue kaikki

MOOTTORI­VENEISTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Yhteenveto Nordkapp Enduro 805

Rakenne

Runko ★ ★ ★ ★ ★

Sisustus ★ ★ ★ ★

Heloitus ★ ★ ★ ★

Vakiovarustus ★ ★ ★

Tilat

Kansitilat ★ ★ ★ ★ ★

Avotila ★ ★ ★ ★

Moottori- ja tekniset tilat ★ ★

Matkustamo ★ ★ ★ ★

Makuutilat ★ ★ ★

Ohjaamo ★ ★ ★ ★

Säilytystilat ★ ★ ★

Wc-tilat

Ajettavuus

Vasta-aallokko ★ ★ ★ ★

Myötäaallokko ★ ★ ★ ★ ★

Sivuaallokko ★ ★ ★ ★

Kaarreajo ★ ★ ★ ★ ★

Käsiteltävyys ★ ★ ★ ★ ★

Muut ominaisuudet

Suorituskyky ★ ★ ★ ★ ★

Äänitaso ★ ★ ★

Taloudellisuus ★ ★ ★ ★

Kiinnittäminen ★ ★ ★ ★ ★

Vastinetta rahalle ★ ★ ★

Tähtiä yhteensä 85

 

Testi veneen mukaan

Ison keskipulpettiveneen luonne on aavoilla vesillä kulkemisessa, kuten Atlantin toisella puolella niiden käyttö kalaveneinä on osoittanut. Iso Nordkapp oli pätevä kulkupeli myös avomeriosuuksilla. Mutta silloin siihen liittyy yksi toive: isompi ja tehokkaammin vakautettu magneettikompassi, joka on verrattavissa lentokoneen keinohori­sonttiin. Se kertoo reaaliaikaisesti veneen todellisista liikeradoista merenkäynnissä tehokkaammin kuin yksikään muu kuluttajakäyttöön suunnattu navigointiväline.
Karel Kakko

Lue myös nämä

X