Tilaa
Testit

Käytettyä katsomassa: Tiiskeri 750 -73 + Volvo Penta AQAD 41 200 hv -95

07.07.2010

Tekstija kuvat eero pöyhönen

Tiiskeri on aina Tiiskeri – käytettynäkin

Hintapyyntö: 82 000 euroa

Kommentti: ”Jo kertaalleen alennettu”

Harvalla venemerkillä on yhtä vankka laadun ja merikelpoisuuden maine kuin 40-vuotiaalla Tiiskerillä. Heinlahden Veistämö on valmistanut mahonkisia ja lujitemuovisia Tiiskereitä tähän saakka vajaat 200, joista kaikki paria poikkeusta lukuun ottamatta ovat Suomen vesillä.

Myytävänä oleva vene kelluu tiiskerimäisen upeana mahonkikyljet auringossa kiiltäen veistämön laiturissa Heinlahdessa. Ensimmäisten kymmenen joukossa tuotannossa vuonna 1973 valmistuneella veneellä oli ehtinyt olla jo neljä omistajaa ennen sen siirtymistä takaisin veistämön omistukseen kolme vuotta sitten. Kahden vuoden aikana vene käytiin kokonaan läpi, kunnostettiin tarvittavilta osin ja tekniikka-, sähkö- sekä elektroniikkapuoli päivitettiin kokonaan nykyaikaiseksi.

Myyjän mukaan pohja hiekkapuhallettiin puhtaaksi, tarkastettiin ja siihen vedettiin uudet värit. Kuten Tiiskereissä yleensä, runko oli vielä ”kuin pakasta vedetty”. Ei yhtään lautaa haljennut eikä tummunut. Rungon tarkastuksen yhteydessä myös sisäpohja kunnostettiin ja maalattiin.

Runko, ajohytti ja avotila puhdistettiin kokonaan puulle ja päälle vedettiin 12 kerrosta lakkaa. Pientä puutyötä vaativat keulakajuutan etuikkunoiden kulmat. Kaikki lasit ja lasilistat sekä vuotoherkkä keulakannen luukku uusittiin. Keula- ja ajohytin ulkokatot pinnoitettiin uudelleen.

Kannen alkuperäinen Nautolex-pinta korvattiin aidolla tiikillä. Myös sivukansien varvaslistat uusittiin. Uutta ovat myös kaiteet.

Veneeseen on vaihdettu kaksi vuotta sitten peruskunnostettu, 1995-mallinen Volvo Pentan 200 hevosvoiman AQAD 41 dieselmoottori. Koneen kokonaistuntimäärä oli vähän yli 500 ennen kunnostusta. Kunnostuksen jälkeen koneella on ajettu 84 tuntia, joten senkin puolesta ajotunteja on edessä vielä pitkään. Huippunopeus on noin 31 solmua.

Lue lisää Kipparista 8/2010

Tiiskeri 750

Lue myös nämä

X