Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Testit

Tiukka nelikko DC-veneitä: Askeladden C65 Cruiser, Flipper 700 DC, Nordkapp 660 Noblesse ja Uttern D65

Samaan käyttöön, muttei suinkaan samasta muotista. Runsaan kuuden ja puolen metrin päiväretkiveneiden nelikkoon mahtui mukaan kolme tuoretta tulokasta ja yksi päivitetty konkari.

07.02.2019

TekstiKarel Kakko

KuvatMarkus Pentikäinen/Otavamedia

Kuuden tai seitsemän metrin pituinen DC kuului vielä joitakin vuosia sitten isompiin päiväretkiveneisiin. Nyt alle kuuden metrin mittaiset alkavat olla jo harvinaisia. Halutuimmat ja myydyimmät löytyvät juuri tämän vertailun veneiden kokoluokasta, ainakin hyvin läheltä. Moottorit ovat teholtaan yleisimmin 150 hevosvoiman molemmin puolin, joten tässä vertailussa mukana olevat 200–225 hevosvoimaiset paketit ovat jo astetta perustasoa selvästi tehokkaampia.

Yhtä paljon kuin veneiden yksittäiset ominaisuudet, ovat veneiden luomat mielikuvat, imagot ja etenkin niiden ilmapiirit ratkaisevassa asemassa, kun kilpaillaan kuluttajien suosiosta.

Nämäkin neljä, periaatteessa melkein samanlaista venettä ovat kukin hyvin leimallisesti omanlaisiaan. Lähimpänä toisiaan ovat Askeladden ja Flipper, joissa kummassakin on ison ja jämäkän perus DC:n tuntua. Siinä missä Flipper on tunnelmaltaan ajaton, on Askeladden pyritty värityksen avulla tekemään nuorekkaaksi ja räväkämmäksi.

 

Askeladdenin hyvästä yrityksestä huolimatta Nordkapp on kuitenkin vertailujoukosta se, jossa on eniten vauhtiveneen tuntua ja särmää. Nordkapp on muita matalampi ja siinä istuskellessa mieleen tulee poteromainen GT-tunnelma. Se ei tarkoita Gin&Tonicia, vaan Gran Turismoa, jolla ajoneuvokielessä yleensä tarkoitetaan mukavaa ja tehokasta matkaamista tiiviissä ilmapiirissä.

 

Uttern on tyylillisesti Nordkappin täysi vastakohta, mutta omalla tavallaan sekin säväytti. Utternin ilmapiiri huokuu valoisaa ja säyseää lounge-henkeä. Sitä voisi kuvailla avoimeksi kesäolohuoneeksi suoraviivaisine ja muunneltavine sohvineen.

Tilaajat voivat lukea DC-veneiden vertailun Kipparin digilehdestä 2/2019.

Lue myös nämä

X